Natrag
20.4.2019 02:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VIDEO: OGORČENI MJEŠTANI „Katastrofa! Jučer se sve moglo lagano ugasiti, ali nikoga nije bilo!“

23.7.2015 @ 14:26 Dulist Crna kronika
25;25

Podijelite:

Katastrofa i nikakva organizacija. Jučer ujutro bilo je sve tiho i moglo se lagano pogasiti, ali nitko nije reagirao. Nigdje nikog nije bilo. Kasnije se vjetar digao i u minuti se proširio na kilometar. A nemaš s čime gasiti. Izgorjele su dvije kuće. Svi koji su na raspolaganju su ostali braniti kuće. Po meni, organizacija je nula – kazao nam je jutros u Ponikvama jedan od mještana Ante Pinčević.

Njegov sumještanin Mato Ledinić smatra kako je riječ o pravoj katastrofi.
– Ne okrivljujem nikoga, ali je činjenica da nema nikakve organizacije. Ovo bi sve ovdje izgorilo da nije došlo šest ljudi s dvije cisterne iz Neuma. Oni uz nas pet šest. Treba im podići spomenik jer su spasili da vatra ne prodre na drugu stranu – ističe Ledinić.

– Dole niže na cesti su vatrogasci iz Karlovca i Ogulina. Mi smo u polju jučer na dva mjesta sami gasili požar, a pedeset metara od nas bila je cisterna iz Karlovca, samo šofer. Pitam ga gdje su mu ljudi, a odgovorio mi je da su pošli u Ston na kavu. Prošli smo kroz polje, 5-6 cisterni i 20 vatrogasaca. Leže, nikoga nema na terenu – kaže Ledinić.

Mještani tvrde kako ne znaju što im je sve izgorjelo, ali ako su stradali maslinici kažu kako mogu slobodno odseliti.

 

Uskoro opširnije…

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana