Kultura

FOTO/VIDEO ‘Naša’ Tere napokon doma u Sponzi

FOTO/VIDEO 'Naša' Tere napokon doma u Sponzi

Jedna od najvećih glazbenih ambasadorica Dubrovnika vratila se u svoj Grad s pjesmama koje je prvi put izvela pred domaćom publikom. U atriju palače Sponza Tereza je, uz akustični trio, predstavila svoj novi album ‘Oči Duše’.


‘Oči duše” posljednji je studijski album koji je Tereza objavila za Dallas Records nakon 9 godina pauze. Dok mnogi glazbenici ne izlaze iz svojih dobro uhodanih okriva, Tereza uvijek ide korak naprijed. Iako na ovom albumu njeguje romantičan, sjetan i pomalo šansonijerski zvuk, ona sama kaže da je ovo – najmoderniji album u njenoj dosadašnjoj karijeri. Tako je ovu lijepu subotnju večer još više uljepšala pjesmama s novog albuma, ali se sjetila i nekih starijih svevremenskih hitova.

Cijela joj se publika pridružila i zapjevala poznati hit ‘Kad zazvone dubrovačka zvona’ i nezaboravnu pjesmu ‘Prijatelji stari gdje ste?’.

-Ova me pjesma uvijek sjeti na ona teška vremena u ratu i na moga starog prijatelja Đela. Ona je za mene himna Dubrovnika u ratu – izjavila je nakon izvedbe Tereza. Pjesmu ‘Kad zazvone dubrovačka zvona’ izvela je bez pratnje glazbenika i bez mikrofona što je dodatno ojačalo ugođaj samog koncerta i publika se nije libila pridružiti joj se uz poznate stihove.

-Ja se osjećam ovdje kao doma, a doma i jesam. Ovdje sam okružena prijateljima, mojim ‘Očima Duše’, moja posljednja i prva ljubav, moji Dubrovčani – izjavila je s osmjehom Tereza.

U organizaciji ove promocije sudjelovali su Turistička zajednica Grada Dubrovnika, hoteli Valamar Riviera, Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko-neretvanska, Državni arhiv u Dubrovniku, Dubrovačke ljetne igre i Festa Dubrovnik.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist