Natrag
24.3.2019 16:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VIDEO Hanna Jensen milijunta je putnica Zračne luke!

7.8.2015 @ 20:17 Andrea Falkoni Račić Aktualno
17;17

Podijelite:

Hanna Katrine Jensen iz Danske, koja je letom Finnaira iz Helsinkia stigla na odmor u Dubrovnik sa suprugom Antonom ovogodišnja je milijunta putnica Zrčne luke Dubrovnik.

Hannu su u Zračnoj luci dočekali domaćini ZL na čelu sa zamjenikom direktora Franom Luetićem, te predstavnici turističkih zajednica Dubrovnika i Konavala Romana Vlašić i Frano Herendija, uručivši joj prigodne darove.

– Iznenađena sam, zatečena i zapravo sam ostala bez riječi – rekla je vidno iznenađena Hanna, dodavši kako joj je sad drago što je izabrala Dubrovnik kao destinaciju za odmor.

Inače, milijunti putnik ove je godine na Zračnu luku sletio sedam dana ranije nego 2014. godine.

– Milijunti putnik stigao je dosta ranije nego smo očekivali s obzirom da smo promet za ovu godinu planirali s rastom od dva do tri posto, budući da je prošla godina bila rekordna. No, do kraja srpnja zabilježili smo povećanje prometa za 6,6 posto, što je daleko iznad očekivanja. Tome je najviše doprinjela izmjena putnika s broda na avion kompanije Thompson, iako je zabilježen izostatak s tržišta Ukrajine, Rusije i Turske, ali s tržišta EU imamo svake godine sve više putnika. Do kraja godine nadam se da ćemo premašiti milijun i 700 tisuća putnika. Ovaj trend koji imamo od 2000. godine nastavit će se i dalje. Jedino smo 2009. godine imali mali pad koji je bio daleko manji nego u zemljama EU. Očekujemo i dalje povećanje prometa koje je vezano i uz hotelske kapacitete budući da vrlo brzo očekujemo i otvaranje nekoliko hotela, ali i uz rast privatnog smještaja – rekao je Luetić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana