Aktualno

FOTO/VIDEO Hanna Jensen milijunta je putnica Zračne luke!

FOTO/VIDEO Hanna Jensen milijunta je putnica Zračne luke!

Hanna Katrine Jensen iz Danske, koja je letom Finnaira iz Helsinkia stigla na odmor u Dubrovnik sa suprugom Antonom ovogodišnja je milijunta putnica Zrčne luke Dubrovnik.

Hannu su u Zračnoj luci dočekali domaćini ZL na čelu sa zamjenikom direktora Franom Luetićem, te predstavnici turističkih zajednica Dubrovnika i Konavala Romana Vlašić i Frano Herendija, uručivši joj prigodne darove.

– Iznenađena sam, zatečena i zapravo sam ostala bez riječi – rekla je vidno iznenađena Hanna, dodavši kako joj je sad drago što je izabrala Dubrovnik kao destinaciju za odmor.

Inače, milijunti putnik ove je godine na Zračnu luku sletio sedam dana ranije nego 2014. godine.

– Milijunti putnik stigao je dosta ranije nego smo očekivali s obzirom da smo promet za ovu godinu planirali s rastom od dva do tri posto, budući da je prošla godina bila rekordna. No, do kraja srpnja zabilježili smo povećanje prometa za 6,6 posto, što je daleko iznad očekivanja. Tome je najviše doprinjela izmjena putnika s broda na avion kompanije Thompson, iako je zabilježen izostatak s tržišta Ukrajine, Rusije i Turske, ali s tržišta EU imamo svake godine sve više putnika. Do kraja godine nadam se da ćemo premašiti milijun i 700 tisuća putnika. Ovaj trend koji imamo od 2000. godine nastavit će se i dalje. Jedino smo 2009. godine imali mali pad koji je bio daleko manji nego u zemljama EU. Očekujemo i dalje povećanje prometa koje je vezano i uz hotelske kapacitete budući da vrlo brzo očekujemo i otvaranje nekoliko hotela, ali i uz rast privatnog smještaja – rekao je Luetić.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist