Grad

FOTO/VIDEO Grad uređuje Ulicu Miljenka Bratoša, iznos ulaganja nepoznat

FOTO/VIDEO Grad uređuje Ulicu Miljenka Bratoša, iznos ulaganja nepoznat

Grad Dubrovnik planira u 2017. godini potpunu rekonstrukciju ulice Miljenka Bratoša za koju je završen izvedbeni projekt uređenja.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, projektom koji obuhvaća dionicu od benzinske pumpe na Orsanu do kružnog toka na Pošti Lapad u dužini od 400 metara povećat će se razina prometne sigurnosti.

Osim same ceste uredit će se nogostup s obje strane ceste u dužini od 1,5 do 3 metra. Postavit će se nova javna rasvjeta, prostor za odlaganje otpada i osigurati ukupno 33 parkirna mjesta, dok će se čitav potez hortikulturno urediti i „ozeleniti“. Projektom je predviđena i brojna urbana oprema; klupe za odmor, pješačka rasvjeta, parking za bicikle, fontana s pitkom vodom….

Projektna dokumentacija bit će završena kroz iduća dva tjedna, a sredstva za izvođenje radova predvidjet će se u proračunu za 2017. godinu. Nažalost, nigdje nije navedeno koliko će rekonstrukcija i koštati.

Gradonačelnik se pohvalio i kako je u tijeku izrada projekta uređenja trga na Pošti Lapad, a isti će se do kraja godine predstaviti javnosti.

Sve to radi se nekako baš pred izbore…

Kako će izgledati ulica Miljenka Bratoša pogledajte u video simulaciji.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist