Aktualno

FOTO/VIDEO Evo tko je došao na Večeru od Kandeloru, ali i za koga nije bilo mjesta za glavnim stolom u Revelinu

FOTO/VIDEO Evo tko je došao na Večeru od Kandeloru, ali i za koga nije bilo mjesta za glavnim stolom u Revelinu

Nakon godine ‘pauziranja’, svečana Večera od Kandelore održala se ponovo u Revelinu, a brojni su uzvanici i gosti grada imali priliku uživati u programu uoči samog blagdana svetog Vlaha, zaštitnika Grada Dubrovnika.

Uz politički vrh Grada Dubrovnika, tradicionalno su se Večeri pridružili brojni uzvanici iz društvenog i političkog života grada, te i sam ‘vrh’ države, potom sportaši, kulturnjaci…

Okupljene uzvanike u Revelinu pozdravili su gradonačelnik Andro Vlahušić i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, koja nije skrivala oduševljenje Dubrovčanima i Dubrovnikom.

Vlahušić je pak kazao, pozdravivši sve ‘drage goste’, kako bi kada bi sve osobno pozdravio, ‘svi ostali gladni’, ističući kako prema svima osjeća duboko poštovanje.

– Ova tvrđava u svojoj je povijesti pamtila mnoge događaje, ali večerašnji događaj je da su s nama Predsjednica i ministri, saborski zastupnici, biskupi, izaslanik Svetog oca… To se dosad nije dogodilo – istaknuo je domačin Večere od Kandelore gradonačelnik Vlahušić.

Uzvanicima se obratila i predsjednika Kolinda Grabar Kitarović koja je kazala kako je sretna što ne “živi u Dubrovniku jer svaki put kada dođe može iz početka osjetiti tu veličanstvenu ljepotu grada”.
– Za mene je Dubrovnik najljepši na svijetu. Ljudi u Dubrovniku uvijek su shvaćali vrijednost slobode i odlučivanja pa je tako grad puno toga učinio za modernu civilizaciju od ukidanja ropstva, prve ljekarne – naglasila je Grabar Kitarović

Podsjetimo, prošle godine Večeru od Kandelore organizirao je župan Nikola Dobroslavić uz pomoć gospodarstvenika, a održala se u hotelu Hilton. Ove godine, situacija se vratila ‘na staro’, te je tako i Večera vraćena u Revelin.

U tvrđavi se večeras tako moglo vidjeti brojne pripadnike visoke politike, ali i javnog života Dubrovnika i Hrvatske. Osim predsjednice tu su bili ministri Vlaho Orepić i Zlatan Hasanbegović, kardinal Vinko Puljić (papin izaslanik), predsjednik HBK Želimir Puljić, potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, predsjednik DDS-a Pero Vićan i brojni njegovi stranački kolege, potom SDP-ovci Mladen Gojun i Davor Penić, direktori komunalnih društava, načelnici općina Župa dubrovačka Silvio Nardelli i Dubrovačko primorje Nikola Knežić, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, ovogodišnji laureati Grada Dubrovnika, načelnik PU DN Tonći Radibratović, prokurist Razvoj golfa Ivan Kusalić, predsjednik Županijskog HDZ-a Branko Bačić, bivši saborski zastupnik Frano Matušić, bivši državni tajnik Karlo Gjurašić, brojni gradski vijećnici, saborska zastupnica Sanja Putica, poznati PR-ovac Krešimir Macan i brojni drugi.

Na Večeri se nije moglo ne primijetiti kako protokol Grada Dubrovnika, na čelu s HNS-ovim Androm Vlahušićem za glavnim stolom nije pronašao mjesta za predsjednika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mata Frankovića koji je tako bio s ostalim HDZ-ovcima pokraj glavnog stola. Nije moglo bez političkih igrica, očigledno.

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist