Aktualno

FOTO/TUŽNA OBLJETNICA Pušteno 12 balona u znak sjećanja na 12 heroja s Kornata

FOTO/TUŽNA OBLJETNICA Pušteno 12 balona u znak sjećanja na 12 heroja s Kornata

Vatrogasci Dubrovačko-neretvanske županije okupili su se večeras na Brsaljama u znak sjećanja na kornatsku tragediju u kojoj je prije deset godina živote izgubilo 12 vatrogasaca. U zrak je pušteno 12 balona za 12 izgubljenih života.

Obilježavanju ove tužne obljetnice priključio se i Grad Dubrovnik pa su na Brsaljama uz vatrogasce bili i gradonačelnik Mato Franković te predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović istaknuo je kako je današnji dan najtužniji dan za sve vatrogasce te da se kornatska tragedija nikad ne smije zboraviti.

Inače, sjećanje na kornatsku tragediju diljem Hrvatske organizirali su Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice, Malonogometni klub Heroji 2007. i Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije pod nazivom Srce kornatsko. Puštanjem balona Hrvatska se simbolički ujedinila u odavanju počasti kornatskim herojima.

Akcija je humanitarnog karaktera,a prikupljena sredstva namijenjena su provođenju rehabilitacije djece liječene od malignih bolesti, u organizaciji udruge Krijesnica.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist