Natrag
18.7.2018 14:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/SVAKA ČAST Dubrovački srednjoškolci predstavili svoje istraživačke i umjetničke radove

17.11.2016 @ 12:27 Dulist.hr Aktualno
18;18

Podijelite:

Učenici srednjih škola i učeničkih domova Dubrovačke biskupije danas su u dvorani sv. Ivana Pavla II pokazali svoje istraživačke i umjetničke radove na smotri kojom se promovira kreativnost, znanje i zajedničko druženje pod geslom ‘Znanje se množi dijeljenjem!

 

Smotra je odžana povodom Europskog dana srednjoškolaca, koji se održava 17. studenog, a u organizaciji Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije. Domaćin smotre kancelar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan je u ime biskupa pozdravio sve nazočne ravnatelje, nastavnike i učenike.

– Dobro je da ovi projekti nisu usmjereni samo na jednu školu ili samo na učeničke domove, nego na projekte većeg broja mladih našega grada koji kreiraju i maštaju. Ne bi bilo dobro da rezultati ovih projekata ostanu samo između učenika i njihovih mentora. Dobro je da o njima budu upoznati i drugi, a napose vaši prijatelji i kolege iz drugih škola i učeničkih domova. Želim da ovaj dan postane tradicija našega grada i naših učenika – rekao je don Ivica Pervan.

Inicijatorica projekata srednjih škola i učeničkih domova profesorica Marija Marušić Čizmić iz Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Bošković nazočnim se obratila u ime organizatora – Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

– Preko godine i učenici i njihovi mentori predano, marljivo i kreativno rade te vrlo često sudjeluju na raznim smotrama, natjecanjima i koncertima. Ponekad te radove i djela ne uspijemo vidjeti mi sami u našem gradu. Zato je ideja ove smotre da se sve ono što se radilo tijekom školske godine predstavi na jednom mjestu i u isto vrijeme i to upravo na Europski dan srednjoškolaca – istaknula je Marija Marušić Čizmić.

Na smotri je sudjelovalo šest dubrovačkih srednjih škola i tri učenička doma, a predstavljeno je mnoštvo znanstvenih i umjetničkih radova dubrovačkih srednjoškolaca.

Voditelj smotre bio je Stjepan Bakija, učenik Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana