Aktualno

FOTO/SVAKA ČAST Dubrovački srednjoškolci predstavili svoje istraživačke i umjetničke radove

FOTO/SVAKA ČAST Dubrovački srednjoškolci predstavili svoje istraživačke i umjetničke radove

Učenici srednjih škola i učeničkih domova Dubrovačke biskupije danas su u dvorani sv. Ivana Pavla II pokazali svoje istraživačke i umjetničke radove na smotri kojom se promovira kreativnost, znanje i zajedničko druženje pod geslom ‘Znanje se množi dijeljenjem!

 

Smotra je odžana povodom Europskog dana srednjoškolaca, koji se održava 17. studenog, a u organizaciji Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije. Domaćin smotre kancelar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan je u ime biskupa pozdravio sve nazočne ravnatelje, nastavnike i učenike.

– Dobro je da ovi projekti nisu usmjereni samo na jednu školu ili samo na učeničke domove, nego na projekte većeg broja mladih našega grada koji kreiraju i maštaju. Ne bi bilo dobro da rezultati ovih projekata ostanu samo između učenika i njihovih mentora. Dobro je da o njima budu upoznati i drugi, a napose vaši prijatelji i kolege iz drugih škola i učeničkih domova. Želim da ovaj dan postane tradicija našega grada i naših učenika – rekao je don Ivica Pervan.

Inicijatorica projekata srednjih škola i učeničkih domova profesorica Marija Marušić Čizmić iz Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Bošković nazočnim se obratila u ime organizatora – Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

– Preko godine i učenici i njihovi mentori predano, marljivo i kreativno rade te vrlo često sudjeluju na raznim smotrama, natjecanjima i koncertima. Ponekad te radove i djela ne uspijemo vidjeti mi sami u našem gradu. Zato je ideja ove smotre da se sve ono što se radilo tijekom školske godine predstavi na jednom mjestu i u isto vrijeme i to upravo na Europski dan srednjoškolaca – istaknula je Marija Marušić Čizmić.

Na smotri je sudjelovalo šest dubrovačkih srednjih škola i tri učenička doma, a predstavljeno je mnoštvo znanstvenih i umjetničkih radova dubrovačkih srednjoškolaca.

Voditelj smotre bio je Stjepan Bakija, učenik Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića.

Pročitajte još

KAKAV JE BOOKING? Dobro je! Predsezona bolja od prošle

Andrea Falkoni Račić

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist