Natrag
23.4.2019 14:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO’Spremni smo ići u Vukovar, autobusi čekaju’

9.10.2013 @ 16:14 Baldo Marunčić Aktualno
18;18

Podijelite:

U znak potpore Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara i suspendiranim hrvatskim policajcima danas u 15 sati dubrovački su branitelji održali mirni prosvjed.

– Ovim mirnim prosvjedom dubrovačkih branitelja iskazujemo potporu Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara i ostalim vukovarskim domoljubima koji su 1991. godine prošli kalvariju zahvaljujući srbočetničkoj agresiji, a prolaze je i danas zbog nerazumnih odluka hrvatskih političara. Smatramo da je nedopustivo da se danas u hrvatskom Vukovaru zatvaraju hrvatski branitelji i policajci radi svog iskazanog domoljublja, dok se istodobno ne poduzima ništa protiv aboliranih četnika koji danas nose odore hrvatske policije, rade u Hrvatskoj, a neki čak i žive u Srbiji, što je apsurd – kazao je tom prilikom na početku skupa pred spomenikom braniteljima na Pilama predsjednik ZU HVIDR-a Dubrovačko-neretvanske županije Vitomir Bajac.
 
– Dajemo punu podršku našim policajcima koji su radi svog iskazanog domoljublja suspendirani. Stavljamo se na raspolaganje Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara te napominjemo da smo spremni svoju podršku pružiti i u samom Vukovaru. Autobusi nas čekaju! – dodao je Bajac. Istaknuo je kako Vukovarcima nije lako prolaziti ulicom i gledati bivše egzekutore i mučitelje, koji danas slobodno šetaju Vukovarom, nose odore hrvatske policije i nastavljaju terorizirati građane.
 
– Ovo što se događa nimalo ne ide na ruku propagiranom suživotu Hrvata i Srba u Vukovaru. Imamo situaciju da Milenko Korać, čovjek koji je nosio barjak u hordi četnika na dan pada Vukovara i pjevao «Slobo, Slobo, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate», danas radi u policiji u Tovarniku. Možete onda zamisliti kako je Vukovarcima kad sretnu tog čovjeka, a upitno je što je taj radio nakon ulaska u Vukovar, je li počinio kakav zločin ili nije. O tome nitko ne postavlja pitanje, već se naši policajci, djeca poginulih branitelja i branitelji sustavno maltretiraju – izjavio je Vitomir Bajac, inače rođeni Vukovarac koji u Dubrovniku živi već 35 godina.
 
Dubrovački branitelji potom su sa hrvatskom zastavom i zastavama braniteljskih udruga te velikim natpisom «VUKOVAR NIKAD NEĆE BITI BYKOBAP» krenuli prema Stradunu te se okupili na skalinima crkve Svetog Vlaha, gdje su se i pomolili.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana