DuList IN

FOTO/PRVI DAN LJETA Ana Rucner uz romsku glazbu probudila Dubrovnik

FOTO/PRVI DAN LJETA Ana Rucner uz romsku glazbu probudila Dubrovnik

Petstotinjak posjetitelja dočekalo je danas u pet sati ujutro na Srđu prvi dan ljeta uz predivne zvuke naše vrhunske violončelistice Ane Rucner i njenih glazbenih gostiju.

Šesti je ovo koncert naziva ‘Pozdrav ljetu’ kojim Rucner tradicionalno ‘časti’ Dubrovčane i njihove goste Grada, a ujedno je njime obilježila i petnaestu obljetnicu svog glazbenog djelovanja.

Njeni dragi gosti glazbenici i suradnici bili su vokalni ansambl Arije, bend Filipa Gjuda, Mario Rucner, violist, i pjevač, tenor Ivan Jelić koji su svojim glazbenim i vokalnim vještinama dodatno obogatili ovo jedinstveno događanje.

– Uživala sam. Evo šesta godina zaredom i nevjerojatno je da to već toliko traje. Događaj na kojem se svi zajedno možemo veseliti i slaviti prvo sunce prvog dana ljeta. Zadovoljna sam jer je došao veliki broj posjetitelja. Ma koliko god da ih je došlo, uvijek je lijepo da netko dođe i poprati. Izrazito je krasan osjećaj – rekla je Rucner i dodala kako je ovo program koji je izvodila u HNK u Zagrebu i Osijeku.

– Toliko je to sve prošlo u lijepom ugođaju, toliko smo se zbližili, zbog čega sam htjela to pokloniti vama u Dubrovniku. Mislim kako sam uspjela napraviti dobru atmosferu. Divni su to glazbenici i drago mi je da su bili danas sa mnom na ovakvom događaju – istaknula je Rucner.

Đelem, đelem, Kiko kiko i Androverdan samo su neke od tradicionalnih pjesama koje malo koga mogu ostaviti ravnodušnim, osobito kad ih dodatno glazbeno oboje sjajni trubači, gudači i bend Filipa Gjuda, uz nježne zvukove čela i vokalne bravure Arija (bivše Ladarice). Rucner je već istaknula kako je ‘romska glazba – emocija, strast i istina’, a glazbenici su vjerno dočarali tugu, bol, strast i veselje, koja publiku zasigurno nije ostavila ravnodušnom.

Čelistica je na Srđu, osim sviranja, pokazala i vokalne kvalitete te otpjevala s kolegom, Ivanom Jelićem, romantičnu pjesmu: ‘To je bila ljubav’ i dobila ogroman pljesak.

Rumunjska tradicionalna pjesma ‘Ko’ lijepi san & čardaš, koju je Ana odsvirala u duetu s bratom Marijem, violistom, sjajno se uklopila u ovaj raznovrstan repertoar.

– Jako mi je drago što je u trenutku kad je sunce izašlo sa mnom svirao moj brat Mario. To je tako trebalo i ispasti. On je moj jedini i najbolji prijatelj – sa smiješkom je kazala Ana, dok je njen brat Mario rekao:

– Baš sam vidio snimku i mogu samo reći – fenomenalno. Baš jedan poseban osjećaj, posebna publika. Ovo je prvi put kako sviram ovdje i stvarno sam oduševljen. Puno je emocija i energije bilo uključeno u nastupu sa sestrom – rekao je Mario Rucner.

Ana svake godine dio sredstava daruje u plemenite svrhe, a ove godine odabrala je mladu glazbenicu, Karmen Maškarić, kojoj će pokloniti gudalo te joj poželjela mnogo uspjeha na glazbenoj akademiji i karijeri.

– Inače, pitala sam samo: ‘Kome što treba? Nekome tko je stvarno jako dobar’. I dobila sam preporuku da je to Karmen. Baš mi je drago što smo joj pomogli i poklonili joj dobro gudalo – istaknula je Rucner.

Događanje su podržali i župan Dubrovačko-neretvanske županije, g. Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika, g. Mato Franković, kao i TZ Dubrovačko neretvanske županije i TZ grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist