Natrag
23.4.2018 19:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/GOOD FOOD Tko je sve došao na humanitarnu gala večeru?

22.10.2017 @ 22:32 Dulist dulist IN
45;45

Podijelite:

Humanitarnom gala večerom koja se održala u hotelu Rixos Libertas svečano je završio ovogodišnji Good Food festival.

Chef Ozgur Donertas u četiri je slijeda htio donijeti okuse Švicarske u srce Dubrovnika. Iako su svjetski poznati švicarski sirevi i najfinija čokolada, bogata lutrija, zabava i glazba bili dovoljno atraktivna pozivnica, domaćini ove večeri, grupacija Rixos, priredili su posebno iznenađenje.

Naime, slastičari hotela Rixos Libertas pokušali su nadmašiti golemu tortu po uzoru na onu iz 1974. godine kojom je osoblje Libertasa zadivilo Dubrovnik. Torta je tada bila visoka 7.8m i teška čak 650kg. Tako je poseban gost ove večeri bio i Rade Bodiroga, zamjenik šefa kuhinje te slavne 1974. godine koji je sudjelovao u pripravljanju torte. Bodiroga je izjavio kako mu je drago što se ljudi sjećaju tog postignuća. Dodajmo kako se za pripravljanje ovogodišnje torte koristilo 380kg čokolade (3 različite vrste), 1445 jaja, 150kg brašna, 250l vrhnja.

Kompletan prihod od ulaznica i lutrije ide u humanitarne svrhe za Udrugu ‘Dva Skalina’ koja će prikupljenim sredstvima kupiti ‘Tobii Communicator’ i time olakšati komunikaciju djece sa najtežim psihosomatskim smetnjama. Voditelj večernjeg programa bio je Mirko Fodor, a za glazbeni ugođaj pobrinuo se Giuliano.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana