Kultura

FOTOGALERIJA Završen festival ‘Dubrovnik u pozno ljeto’

FOTOGALERIJA Završen festival 'Dubrovnik u pozno ljeto'

Međunarodni glazbeni festival ‘Dubrovnik u pozno ljeto’ završio je u petak navečer fantastičnim koncertom kojim je ravnao maestro Cristoph Campestrini, njegov glazbeni direktor.

Dubrovačkom simfonijskom orkestru pridružili su se Oratorijski zbor Crkve sv. Marka Cantores sancti Marci iz Zagreba sa solistima sopranisticom Anabelom Barić, mezzosopranisticom Ivom Krušić, tenorom Josipom Čajkom i basom Marinom Čargom.

Kao solist, nastupio je i renomirani američki pijanist James Dick, rado viđen gost dubrovačke publike, priznat kao jedan od iznimno važnih pijanista svoje generacije.

Na programu završnog koncerta festivala bile su Schubertova Simfonija br. 8 u h molu, D. 759 ‘Nedovršena’, Beethovenova Coral fantazija u c molu, op. 80 te Misa u C duru KV 317, ‘Krunidbena’.

Bio je ovo prvi put da Oratorijski zbor Crkve sv. Marka Cantores sancti Marci nastupa na ovom festivalu i surađuje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Zbor je osnovan 1998., a nastavlja tradiciju slavnog Oratorijskog zbora Crkve sv. Marka osnovanog 1920. godine. Sastoji se od tridesetak pjevača koji izvode sakralnu glazbu različitih epoha, a za osobiti cilj imaju promicanje hrvatske zborske glazbe. Kao recentna postignuća ističu se dvije zlatne plakete osvojene na Međunarodnom natjecanju zborova „Bratislava cantat“ 2013. godine, zatim zlatna plaketa i prvo mjesto na 12. natjecanju pjevačkih zborova Zagreb 2014, osvojena prva nagrada na međunarodnome natjecanju „Ohrid Choir Festival 2015.“ te kompaktna ploča Golgota objavljena u izdanju Fonarta i Aquarius Recordsa 2014. godine.

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto ovim koncertom uspio je četvrtu godinu zaredom u svojoj misiji – zadržati kulturnu ponudu u Gradu kroz rujan.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist