Natrag
17.2.2019 23:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Zavirite u pelješki vinski podrum

7.12.2013 @ 14:22 Mia Njavro Zanimljivosti
19;19

Podijelite:

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije, te Udruge "Pelješki vinski puti" i "Plavac mali" na Pelješcu je danas upriličen Dan otvorenih vrata peljeških podruma.

Obilazak je započeo u Stonu u Kneževom dvoru, uz predstavljanje vinara s područja općine Ston, a nastavio se dalje u vinarijama najjužnijeg hrvatskog poluotoka.
Na 'Dan otvorenih vrata peljeških podruma' vinari su po promotivnim cijenama prodavali svoje proizvode i to 25 posto manje od redovite cijene, a ovom prilikom komentirali su i stanje na tržištu, ali i iznijeli probleme s kojima se suočavaju.

– Grupe gostiju koje nam dolaze su jako pozitivne i dobre. Kontakt s gostima ti omogućuje prezentaciju i prodaju, a najbolji marketing je od usta do usta – kaže vinar Dubravko Vukas te isitče kako ovakve akcije ipak treba dovesti na veći nivo.

– Moramo to nadograđivati i u potpunosti iskorištavati potencijale koje ova regija ima. Trebalo bi puno više podignuti Pelješac u gastronomskom smislu kako bi se to dvoje povezalo. Mi imamo što ponuditi – smatra Vukas koji spada u manje vinae koji pune od 12 -15 tisuća boca godišnje.

– Mi nemamo problema s plasmanom jer smo manjeg kapaciteta, ali oni objektivno postoje. Mi se namjerno ne širimo na više mjesta jer nemamo količinu za pokriti – kaže Vukas koji smatra da nisu jedino hotelijeri i restorani krivi za ne držanje domaćih vina.

– Moramo se svi staviti i raditi skupa – zaključio je Vukas.

– Ovakve akcije trebalo bi raditi i češće i možda čak i ljeti kako bi to agencije 'prigrlile' – smatra vinar Mato Violić, ispred udruge 'Plavac Mali' koji izostanak domaćih vina iz naših restorana vidi kao širi problem.

– Svjetska prodaja vina je lokalnog karaktera. Mi to još nismo tako prepoznali, ali ide se ka tome – ističe on te dodaje kako je plasman  ipak veliki problem.

– Mi nismo poznati u svjetskim okvirima, ali to je normalno jer smo i prije proizvodili za naše potrebe. Tek nam predstoji probijanje na tržište – zaključuje on te napominje kako se na Pelješcu proizvede oko osam milijuna litara vina.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana