Vaše vijesti

FOTOGALERIJA Vozila koja zauzimaju kompletan prolaz pločnikom

FOTOGALERIJA Vozila koja zauzimaju kompletan prolaz pločnikom

Odnedavno je na Ilijinoj glavici, u samoj blizini osnovne skole, postaje prometne policije i izuzetno frekventnog pješačkog prijelaza otvorena zalogajnica i privatna praona.

Osim sto su ovi sadržaji u jednu ruku obogatili ponudu kvarta, pokazalo se nažalost da su sa druge bande izuzetno osiromašili odnos/duh ljudskog obzira tj. građanske uviđavnosti.

Pa ćete tako pred praonom gotovo u svako doba dana naići na jedno od dva vozila iz priloga koji naravno zauzimaju kompletan prolaz pločnikom.

Pretpostavljam da se radi o vozilima vlasnika praone, jako obzirno prema susjedima i pješacima, na vašem mjestu bi se poslužio primjerom vlasnika obližnje butige koji primjerice već više od 20 godina svakodnevno opskrbljiva svoju butigu vlastitim vozilom a da pri tom u niti jednom trenutku ne ugrožava sigurnost prolaska pješaka trotoarom.

Drugi u nizu je vlasnik zalogajnice koji je našao zgodno rješenje i uistinu na bezrazložno širokoj betonskoj površini koja u naravi jest trotoar svakodnevno uredno parkira svoje vozilo ne mareći za obzir, uviđavnost i običaj susjeda koji se libe takvog čina zeleći pridonijeti većoj sigurnosti pješaka.

Vidjevši da ga fotografiram, vlasnik zalogajnice verbalno me nasadio na svoje spolovilo par puta, te u istom mahu se pojado za bol koju ćuti u spolovilu a uzrokovanu time sto mu fotografiram bahato i bezobzirno parkirano vozilo.

Nažalost urolog nisam a nemam niti homoseksualne sklonosti tako da ti neću bit od velike koristi. Nego nameće mi se logičan zaključak – ako ne mariš za pješake i nemaš obzira prema užancama kvarta u koji si došao u istoj maniri – dakle vršiš i ugostiteljsku djelatnost, lakom se parkirat na trotoaru, lakom u nehigijenskim uvjetima podvalit gostu kvarljivu hranu – meni dosta, a tebi puče moj svakom po svom osobnom intelektu.

Nego da ne bi bilo da nisam, pitao sam prometnog policajca u prolazu kako komentira uvijek isto vozilo parkirano na trotoaru. Pobjegao je pognute glave, radi kvraljiva hamburgera prodao je sigurnost prolaska mog, tvog djeteta i svaka druga pješaka. I ovdje hvala odgovornim službama.

Đivo Dražić

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist