DuList IN

FOTOGALERIJA Umjetnici zdravog đira nastupili na Orsuli!

Splitski umjetnici zdravog đira i rado viđeni gosti u Dubrovniku, The Beat Fleet, večeras su napunili Park Orsula i time pokazali kako su još uvijek rado viđeni miljenici dubrovačke publike.

Vratimo se u početke TBF-a, jednog od najprogresivnijih i originalnijih glazbenih priča na ovim prostorima. Počeli su kao hip hop sastav 1991. godine u Splitu i mijenjali formu te razvijali zvuk do 1997. kada su izdali svoj prvi album pod imenom ‘Ping Pong: Umjetnost zdravog đira’. Danas iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su zaslužila najveće nagrade diskografije i kritike.

Članovi TBF-a često se opisuju kao ‘buntovnici’ koji u svojim pjesmama iskreno i kroz šalu, a zapravo vrlo ozbiljno, govore o aktualnim društvenim temama i problemima. Svoj glazbeni izričaj nazivaju ‘Ping Pong glazba’, pri čemu je hip hop glazba okvir, a prostor unutar okvira je otvoren eksperimentima s raznim glazbenim stilovima uz nezaobilazan miris onog Mediterana koji obično nije na razglednicama. Teme TBF-ovih pjesama variraju od kritike političke korumpiranosti, te općenito iskvarenih društvenih vrijednosti do svakodnevne ulične ‘zafrkancije’ i ljubavnih tema uz dozu humora.

Koncert su organizirale Dubrovačke ljetne igre, a tko je ovu toplu večer uživao na Orsuli, pogledajte u fotogaleriji!

Pročitajte još

KAKO SE MAŠKARAVAJU NAŠI POZNATI? Kreativnim maskama i originalnim idejama čuvaju duh karnevala

Dulist

Male maškare na Grudi oduševile i staro i mlado

Dulist

ATELIER LELLA DESIGN Dubrovačka dizajnerica Džemila Dilberović otvorila vrata svoje nove butige

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija