Natrag
23.3.2019 03:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Umjetnici zdravog đira nastupili na Orsuli!

23.8.2018 @ 0:20 Dulist dulist IN
20;20

Podijelite:

Splitski umjetnici zdravog đira i rado viđeni gosti u Dubrovniku, The Beat Fleet, večeras su napunili Park Orsula i time pokazali kako su još uvijek rado viđeni miljenici dubrovačke publike.

Vratimo se u početke TBF-a, jednog od najprogresivnijih i originalnijih glazbenih priča na ovim prostorima. Počeli su kao hip hop sastav 1991. godine u Splitu i mijenjali formu te razvijali zvuk do 1997. kada su izdali svoj prvi album pod imenom ‘Ping Pong: Umjetnost zdravog đira’. Danas iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su zaslužila najveće nagrade diskografije i kritike.

Članovi TBF-a često se opisuju kao ‘buntovnici’ koji u svojim pjesmama iskreno i kroz šalu, a zapravo vrlo ozbiljno, govore o aktualnim društvenim temama i problemima. Svoj glazbeni izričaj nazivaju ‘Ping Pong glazba’, pri čemu je hip hop glazba okvir, a prostor unutar okvira je otvoren eksperimentima s raznim glazbenim stilovima uz nezaobilazan miris onog Mediterana koji obično nije na razglednicama. Teme TBF-ovih pjesama variraju od kritike političke korumpiranosti, te općenito iskvarenih društvenih vrijednosti do svakodnevne ulične ‘zafrkancije’ i ljubavnih tema uz dozu humora.

Koncert su organizirale Dubrovačke ljetne igre, a tko je ovu toplu večer uživao na Orsuli, pogledajte u fotogaleriji!

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana