DuList IN

FOTOGALERIJA Umjetnici zdravog đira nastupili na Orsuli!

FOTOGALERIJA Umjetnici zdravog đira nastupili na Orsuli!

Splitski umjetnici zdravog đira i rado viđeni gosti u Dubrovniku, The Beat Fleet, večeras su napunili Park Orsula i time pokazali kako su još uvijek rado viđeni miljenici dubrovačke publike.

Vratimo se u početke TBF-a, jednog od najprogresivnijih i originalnijih glazbenih priča na ovim prostorima. Počeli su kao hip hop sastav 1991. godine u Splitu i mijenjali formu te razvijali zvuk do 1997. kada su izdali svoj prvi album pod imenom ‘Ping Pong: Umjetnost zdravog đira’. Danas iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su zaslužila najveće nagrade diskografije i kritike.

Članovi TBF-a često se opisuju kao ‘buntovnici’ koji u svojim pjesmama iskreno i kroz šalu, a zapravo vrlo ozbiljno, govore o aktualnim društvenim temama i problemima. Svoj glazbeni izričaj nazivaju ‘Ping Pong glazba’, pri čemu je hip hop glazba okvir, a prostor unutar okvira je otvoren eksperimentima s raznim glazbenim stilovima uz nezaobilazan miris onog Mediterana koji obično nije na razglednicama. Teme TBF-ovih pjesama variraju od kritike političke korumpiranosti, te općenito iskvarenih društvenih vrijednosti do svakodnevne ulične ‘zafrkancije’ i ljubavnih tema uz dozu humora.

Koncert su organizirale Dubrovačke ljetne igre, a tko je ovu toplu večer uživao na Orsuli, pogledajte u fotogaleriji!

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist