Kultura

FOTOGALERIJA Trideseti rođendan Kvarteta Sorkočević, priznatih dubrovačkih glazbenika

FOTOGALERIJA Trideseti rođendan Kvarteta Sorkočević, priznatih dubrovačkih glazbenika

Ovog ponedjeljka u Umjetničkoj škole Luke Sorkočevića održao se koncert Kvarteta Sorkočević povodom 30 godišnjice njihovog djelovanja, a njihova dugogodišnja publika imala je priliku uživati u dvjema praizvedbama dubrovačkih skladatelja, Petra Obradovića i maestra Željka Brkanovića.

– Budući da Dubrovnik svake godine posjećuju brojni posjetitelji, uvijek za njih sviramo Sorkočevićeve skladbe, naravno uz dodatno objašnjenje tko je on bio. To je i ono što mi želimo, da se ljudi upoznaju sa Sorkočevićem i srećom, dosta smo nastupali van granica Hrvatske i potrudili se da se njegovo ime čuje. Do sada smo dobivali samo pozitivne reakcije. Večeras je publika čula praizvedbu Petra Obradovića koji je, kao naš prijatelj, skladbu posvetio baš nama. Vrhunac večeri je svakako skladba Željka Brkanovića naziva ‘Za vas’. To je njegova posljednja skladba i velika je čast izvesti je ovdje – poručio je Slobodan Begić, umjetnički voditelj Kvarteta Sorkočević.

Kvartet je osnovan 1988. godine kako bi se što više njegovala komorna glazba Dubrovnika, ali i svijeta. Za svoje dugogodišnje djelovanje Kvartet je dobio priznanje za sudjelovanje na Dubrovačkim ljetnim igrama 1992. i 1995. te priznanje 2002. od strane Turističke zajednice Grada Dubrovnika. Inače, Kvartet Sorkočević već tradicionalno nastupa u Crkvi svetog Spasa gdje redovito održava koncerte kako za domaću publiku, tako i za turiste. Članovi kvarteta su Đive Kušelj – flauta, Slobodan Begić – violina, Denis Ajduković – kontrabas i Nena Ćorak – klavir.

Večeras, posebni gosti bili su mezzosopranistica Laura Hladilo, tenor Mirjan Bukmir, te Stefani Grbić na klaviru.

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist