Aktualno

FOTOGALERIJA Tko je tražio posao na Sajmu?

FOTOGALERIJA Tko je tražio posao na Sajmu?

Na Sveučilištu u Dubrovniku danas je održan jubilarni 10. Sajam poslova na području Dubrovačko-neretvanske županije.

U ispunjenoj auli Sveučilišta okupilo se oko pedesetak poslodavaca iz raznih područja i djelatnosti te brojne obrazovne institucije. Na samom svečanom otvaranju okupljenima se obratio predstojnik HZZ – Područnog ureda Dubrovnik Dasen Jasprica.

– Posebno želim pohvaliti program poticanja zapošljavanja ‘Od mjere od karijere’ koji se trenutno provodi u našem Zavodu. Stalno radimo na integraciji obrazovnog, poslovnog i civilnog sektora što će se i danas manifestirati kroz niz aktivnosti koji slijede. Sajam poslova jedan je od pokazatelja uspješne suradnje, povezivanja i partnerstva – rekao je Jasprica i naglasio kako ‘vjeruje da će Sajam dati dobru priliku svima onima koji traže zaposlenje’.

Terezina Orlić, predsjednica GK Dubrovačko-neretvanske županije, koja je istaknula kako se Sajam održava u pravo vrijeme ispred turističke sezone i dodala kako ‘moramo voditi računa o obrazovanju, mijenjati svijest o obrazovanju za potrebe gospodarstva’.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Vlaho Margaretić svim je poslodavcima i onima koji traže posao zaželio još veći uspjeh u nadolazećoj sezoni. Zamjenik župana Davorko Obuljen istaknuo je kako je ovaj događaj zasigurno korak unaprijed i službeno otvorio Sajam.

Na ovu su manifestaciju došli brojni ljudi koji su u ovom događaju vidjeli moguću priliku za pronalaskom posla. Među njima je i Pločanin Ivan koji je očekivao kako će Sajam poslova biti ‘proširenijeg tipa’, odnosno kako će se predstaviti možda više poslodavaca, a manje obrazovnih institucija.

– Završio sam marketing menadžment, radio sam već nekoliko sezona na recepciji. Trenutno sam u procesu pronalaženja posla u boljim uvjetima i ovo vidim kako jednu od dobrih prilika – rekao je Ivan dodavši kako je za njega jedan od problema u – smještaj u Dubrovniku.

Za diplomiranu pravnicu Milu iz Dubrovnika održavanje Sajma u ovom terminu sasvim je u redu jer prava sezona još nije počela, a i na kraju ‘nikad nije kasno’.

– Podijelila sam životopise i stekla brojne kontakte, sad sam u fazi čekanja te bih voljela naći posao u struci – rekla nam je Mila.

Za stvaranje ugodne atmosfere na otvaranju bila je zadužena klapa Skontradura. U programu će biti održane i dvije zanimljive radionice ‘Važnost neverbalne komunikacije na intervjuu za posao’ i ‘Prijava za posao – kako povećati šanse za zaposlenje’ te panel na temu ‘Ranjive skupine i tržište rada – društvo novih mogućnosti’.

Pročitajte još

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist