Natrag
25.4.2019 08:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Što radi ‘Konavljanin’ u Frankfurtu? Slavi!

26.3.2017 @ 11:21 Dulist Aktualno
27;27

Podijelite:

U Frankfurt-Heddernheimu u subotu uvečer odzvanjala je hrvatska pjesma a pjevalo se i nazdravljalo u ime novostvorenog prijateljstva veterana Croatie Frankfurt i Konavljanina iz Čilipa.

Gosti iz NK Konavljanin iz Čilipa, njih četrdeset i četvoro, bili su ovaj tjedan u četverodnevnom posjetu Frankfurtu gdje su bili gosti veterana Croatije. U subotu, prezadnjeg dana boravka u bankarskoj metropoli, domaćini iz Croatije Frankfurt na čelu sa predsjednikom kluba Ivom Duvnjakom za svoje goste upriličili su odigravanje nogometne utakmice veteranskih momčadi te potom zajedničku večeru i zabavu u klupskim prostorijama u Heddernheimu.

Prijateljska nogometna utakmica Croatije i Konavljanina završila je pobjedom gostiju iz Čilipa rezultatom 1:2 (0:2). Zajedničkoj večeri i zabavi prethodila je razmjena prigodnih darova. Predsjednik Croatije Ivo Duvnjak darovao Marku Matiću sportsku opremu Croatije dok je Matić darovao predsjedniku Duvnjaku i dopredsjedniku Croatije Mili Kelavi prigodne darove iz Konavala sa slikom konavoskog veza. Matić je također javno zahvalio i uručio prigodni dar Stipi Puđi koji je pomogao u ostvarenju gostovanja veterana Konavljanina kod veterana Croatije Frankfurt.

Nakon zajedničke večere, u kojoj se točilo njemačko pivo i konavosko vino vinarije Dubrovački podrumi iz Grude, koje je darovao uvoznik hrvatskih vina i sponzor Croatije Patar Budimir. Uz jelo i piće, veterani i članova klape iz Čilipa zapjevali su hrvatske pjesme kojima se “prošetalo” ne samo Konavlima “prepunim miline” već i od Dubrovnika do Vukovara, točnije svim krajevima u kojima žive Hrvati. Tako se nastojalo udovoljiti igračima Croatije koji nastupaju u poznatom hrvatskom iseljeničkom klubu za kojeg igraju Hravti iz raznih krajeva Hrvatske i BiH.

Fenix-magazin/SIM/Stanislav Konta

Foto:Stipe Puđa i Mile Kelava

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana