Natrag
24.4.2019 02:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Spašavanje galeba Zdenka

9.4.2014 @ 14:59 Nikša Miletić Aktualno
11;11

Podijelite:

Nakon što smo u srijedu ujutro primili poziv u redakciju kako na molu na Orsanu postoji stvorenje koje treba pomoć, nismo tratili vremena.

Kontaktirali smo odmah Društvo za zaštitu životinja i uputili se na lice mjesta gdje smo čekali volontera Društva koji je stigao za 20-ak minuta. Naime, na kiši je tužan i naizgled slomljena krila stajao galeb kojeg je redakcija prema imendanu ‘krstila’ kao Zdenka. Nije mogao poletjeti, i bez pomoći bi gotovo sigurno dočekao prerani kraj. Akcija spašavanja preplašene životinje je bila kratka, ali uspješna, a osim volontera sudjelovale su i domaće snage Orsana. Kako nam je rečeno, Zdenko će biti odvezen prvo dubrovačkom veterinaru, a potom i u Šibenik gdje će ga izliječiti u specijaliziranoj klinici za ptice. Tamo će ga i pustiti ponovno u prirodu, a vjerujemo kako će uskoro ponovno pronaći put do naših krajeva.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana