HrvatskaPolitika

FOTOGALERIJA SKUP HDZ-a ‘Oni koji se žele obogatiti preko stranačke iskaznice mogu odmah izaći iz HDZ-a’

FOTOGALERIJA SKUP HDZ-a 'Oni koji se žele obogatiti preko stranačke iskaznice mogu odmah izaći iz HDZ-a'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u petak na predizbornom skupu u Dubrovniku kako će HDZ ‘razbiti’ koaliciju Hrvatska raste na izborima, te istaknuo kako svi oni koji misle mahati stranačkom knjižicom kako bi se obogatili mogu odmah izaći iz stranke.
Na posljednjem predizbornom skupu Domoljubne koalicije prije izbora 8. studenog, Karamarko je rekao kako ‘Hrvatsku ne može voditi netko tko je kada se izglasavala neovisnost otišao vanka’, a ustvrdio je i kako je HDZ bio osuđen jer je stvorio hrvatsku državu.
– Razbit ćemo ih na izborima i nećemo im dopustiti da se igraju sa sudbinom naše djece, neće vrijeđati naše emocije i ideale i obezvrijeđivati naše grobove – rekao je Karamarko te dodao kako se HDZ ”sotonizirao kroz medije”.
– I danas nas žele sotonizirati i rade to preko medija. Bili smo i osuđeni i Bogu hvala oslobođeni. HDZ je optužen i osuđen samo zato što je stvorio i obnovio hrvatsku državu. To je veliki grijeh koji oni koji nisu htjeli državu nikad neće oprostiti – istaknuo je prvi čovjek HDZ-a te napomenuo kako Domoljubna koalicija nema veze sa stranačkim interesima, već sa nadstrankom koja se zove Hrvatska.
Obrušio se na Vladu Zorana Milanovića te istaknuo kako nezaposlenost u Hrvatskoj pada jer je Njemačkoj porast zaposlenih Hrvata.
-Ova Vlada je ugušila 100 tisuća radnih mjesta i zadužila Hrvatsku za 100 milijardi kuna. Sve dosadašnje Vlade u 21 godinu zadužile su je 212 milijardi, a ova Vlada 100 milijardi u 3 i pol godine. Mi smo i u opasnosti od depopulacije. Samo u Njemačku je odselilo 93 tisuće Hrvata, a prema stručnjacima do 2050. godine će nas biti 800 tisuća manje nego što nas je danas. Naš program je da nas 2050. mora biti pet milijuna – rekao je Karamarko te ponovio kako će davati iznos od tisuću eura za novorođeno dijete.
-Smijali su mi se kad sam rekao da ćemo za svako novo dijete davati tisuću eura, a to je iznos od ukupno 300 milijuna kuna. Rekli su da to nije predviđeno u proračunu, a imamo proračun od 125 milijardi kuna. Pitali su odakle ćemo to uzeti, uzet ćemo od raznih udruga, zavoda i agencija, sve ono što Hrvatskoj ne donosi nikakvu korist, ali možda nanosi i štetu- rekao je on te istaknuo i kako će dio sredstava namaknuti ukidanjem Ureda bivšeg predsjednika.
Predsjednik HDZ-a je rekao i kako neće dopustiti da se gaze temeljne vrijednosti hrvatskog društva, kao i da njihove političke suparnike jako nervira gospodarski program HDZ-a.
-Njih silno nervira što imamo spreman gospodarski program, mislili su da je to šala, a kad su vidjeli da ga stvarno imamo išli su sklepati svoj program u 48 sati i krenuli su u napad na nas. Njihova osnovna metoda demoraliziranja našeg čovjeka su mediji i lažne ankete. Oni u svim anketama vode, a gube sve izbore. U tri i pol godine mi smo dobili sve izbore jer smo detektirali probleme unutra. Detuđmanizacija HDZ-a je bila detuđmanizacija hrvatskog društva. To je dekroatizacija i razvodnjavanje hrvatskog naroda – rekao je Karamarko te dodao kako se HDZ vratio Tuđmanu, domoljublju, ali i poštenju.-Svi koji misle mahati stranačkim iskaznicama, našim ili nekim drugim i misle da će tako lakše doći do nekih materijalnih dobara i obogatiti se neka odmah izađu iz HDZ-a. Ne trebaju nam takvi. Dva puta smo bili na koljenima zbog takvih, čak je došlo do te kolektivne tužbe. Svaki put kad je HDZ na koljenima vjerujte mi da je Hrvatska u opasnosti. HDZ jedini ima snagu, nitko drugi – rekao je Karamarko.
Naglasio je kako bez obzira na sve što je bilo u prošlosti, HDZ uvijek nudi ruku pomirenja .
-Mi uvijek nudimo ruku pomirenja, ja smatram da djeca ljevičara, desničara i centrista moraju živjeti u ovoj zemlji. Nije me uopće briga kako se kome zove otac i kojeg je političkog uvjerenja, želim da i to dijete ima svoje radno mjesto – rekao je predsjednik HDZ-a.Inače na skupu su se ponovno predstavili kandidatkinje za Sabor Sanja Putica i Marija Vučković, kao i kandidat Branko Bačić. Na skupu su bili i potpredsjednica HDZ-a Dubravča Šuica, predstavnici koalicijski stranaka kao i brojni dubrovački članovi i simpatizeri HDZ-a.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist