Kultura

FOTOGALERIJA Publika dirnuta izvedbama dive Radojke Šverko i našeg Markosa!

FOTOGALERIJA Publika dirnuta izvedbama dive Radojke Šverko i našeg Markosa!

Veliki koncert hrvatske glazbene dive Radojke Šverko održao se ove srijede u Kneževu dvoru, u sklopu humanitarnog festivala Sentimento, kojeg organiziraju glazbeni i životni par Jelena i Stijepo Gleđ Markos, priznati dubrovački tenor.

Publika je uživala u glazbenom umjeteonstvu naše velike glazbene dive, ali i nastupu domaćina festivala, Stijepa Gleđa Markosa. Veličanstvenu večer upotpunili su pijanist Vladimir Babin, te Dubrovački simfonijski orkestar kojim je ravnao maestro Marc Tardue.

U mnoštvu zanimljivih detalja vezanih za ovaj koncert, vrijedi dodati kako je, u njenih pedeset godina karijere, Radojki Šverko ovo prvi koncert u Kneževom dvoru.

Njenih pedeset, a Sentimentu pet godina djelovanja – dvije zanimljive obljetnice, a prihod od ulaznica ovog donatorskog koncerta namijenjen je za projekt glazbene rehabilitacije ‘Unison World’.

Markos i Radojka poseban su pjevački duet koji ostavlja snažan umjetnički dojam na publiku tijekom nastupa na koncertima i mjuziklima. Upravo tu energiju prenijeli su i ove srijede na Sentimentu, kojem želimo još puno uspješnih godina.

MNJ

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist