Grad

FOTOGALERIJA Procesija uz blagdan Uzvišenja sv. Križa

FOTOGALERIJA Procesija uz blagdan Uzvišenja sv. Križa

Dominikanski samostan i župa sv. Križa u Gružu u Dubrovniku danas su na blagdan Uzvišenja sv. Križa proslavili svetkovinu zaštitnika samostana i župe.

Svečanu misu u 18 sati predslavio je fra Ljubo Kurtović, župnik župe sv. Ilije u Veljacima. Nakon mise uslijedila je procesija sa svijećama koja je završola u Gruškoj luci blagoslovom barki i brodova, molitvom za pomorce i ribare te molitvom za poginule branitelje.

Inače, vjernici ove župe za proslavu su se pripravljali trodnevnom duhovnom pripravom koja se sastoji od molitve krunice koja počinje svakog dana u 18.30 sati i misnog slavlja s propovijedi u 19 sati.

Prvoga dana trodnevnice u četvrtak, 11. rujna misu je predvodio don Ivo Zečević, župnik župe sv. Obitelji u Mokošici; drugog dana fra Ljudevit Lasta, župnik Slanog i Majkova, a trećeg dana fra Stanko Dodig, upravitelj Biskupijskog svetišta Gospe od milosrđa u Gospinom polju.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović