DuList INGrad

FOTOGALERIJA Predstavili se vinari našeg kraja!

FOTOGALERIJA Predstavili se vinari našeg kraja!

Festival vina i gastronomije Dubrovnik 2015. manifestacija je koja se već šestu godinu održava u hotelu Valamar Lacroma, a danas su se u sklopu nje predstavili vinari našeg kraja.

Osim njih, kroz ova dva dana na Festivalu su sudjelovali hotelijeri i restorateri koji su prezentirali svoje umijeće prigotovljavanja i posluživanja jela i pića te umijeće pripremanja barskih mješavina – koktela.

Također, održane su i prezentacije gastro ponude grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, uz edukativne radionice za zaposlenike u turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu.

U okviru pratećeg dijela programa održane su i brojne stručne radionice i promocije vezane uz gastronomiju u Dubrovačko – neretvanskoj županiji i Hrvatskoj, a kruna događaja upravo je izložba naših vina.

– Radi se o edukativnoj radionici za hotelijere i restoratere kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću, glavnu sezonu. Cilj ove manifestacije, koja je sada već tradicija, jest da se naši djelatnici što bolje organiziraju u interesu svih i sa zajedničkim nastupom predstave sve ono što ovaj dio Hrvatske nudi – kazao je o Festivalu vina i gastronomije pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more, Milan Perić.

– Tu je pitanje rada, poslovne psihologije s gostima, organizacije – kako i na koji način nuditi, a sve s ciljem zadovoljstva gostiju i na taj način ostvarivanja većeg prometa, te konačnog cilja – turističke godine, a ne sezone, odnosno sezona bi trebala trajati od 1. siječnja do 31. prosinca – istaknuo je Perić, te dodao kako ‘naše iskustvo govori da upravo ovakav tip edukacije djeluje na dizanju kvalitete usluge, što se vidi i u tome kako je Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom, te su brojne hotelske kuće ponijele titule najboljih na Danima hrvatskog turizma’.

– Edukacije nikad nije previše i smatram kao na tome moramo kontinuirano raditi, s mišlju kako je zadovoljan gost najbolja reklama – zaključio je Perić.

‘Festival vina i gastronomije Dubrovnik 2015.’ organiziraju Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika uz suradnju Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije, TZ Grada Dubrovnika, Gospodarske i Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije.

Manifestacija se održava svake godine pred početak glavne turističke sezone s ciljem promicanja i unaprjeđenja struke, pomoći ugostiteljima i hotelijerima grada Dubrovnika kako bi se što bolje pripremili za nastupajuću sezonu, kao i podigli kvalitetu proizvoda i usluga na veću razinu u destinaciji, a sve sa ciljem ostvarivanja većeg prometa i zadovoljstva gostiju.

A kako je bilo na otvaranju izložbe i predstavljanju vinara, pogledajte u našoj fotogaleriji!

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist