Aktualno

FOTOGALERIJA Policajci slave svoj dan!

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku i polaganja cvijeća na grobovima poginulih pripadnika policije, danas, 27. rujna, položeni su vijenci i zapaljene su svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Molitvu je predvodio policijski kapelan don Ivo Borić koji je, čestitajući blagdan zaštitnika sv. Mihovila, zahvalio policijskim službenicima za sve što čine slijedeći sv. Mihovila u obrani dobra od zla.

Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj načelnik Tonći Radibratović obratio se uvaženim gostima i djelatnicima te se u uvodnom dijelu govora prisjetio 43 poginula branitelja ove Policijske uprave koji su svoje živote položili na oltar Domovine.

Istaknuo je trend pada kriminaliteta i u ovoj godini kada je na području naše Policijske uprave zabilježeno 20% manje kaznenih djela nego je to bilo prošle godine, uz istovremeno zadržavanje visokog postotka ukupne razriješenosti kaznenih djela koja ove godine iznosi 80,6%, što je daleko iznad državnog prosjeka.

Naglasio je da ove godine bilježimo i daleko najmanji broj teških krađa, te da smo jedino područje u Republici Hrvatskoj gdje nije zabilježeno niti jedno kazneno djelo razbojništva.

Kazao je i da je jedan od glavnih prioriteta u radu ove PU smanjenje broja prometnih nesreća sa posljedicom smrtnog stradavanja, gdje smo ove godine zabilježili smanjenje od 40%, kao i pad broja prometnih nesreća s posljedicom teškog tjelesnog ozlijeđivanja za 13 posto.

Osvrčući se na turističku sezonu, istaknuo je kako je ovogodišnja turistička sezona u sigurnosnom smislu protekla bez ijednog incidenta i da je, pored sve većeg broja turista, broj prekršaja protiv javnog reda i mira već godinama u kontinuiranom padu.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Dubrovnik često proglašavan jednom od najsigurnijih turističkih destinacija, što je važno ne samo nama i našim sugrađanima već i cjelokupnoj Hrvatskoj.

Posebno se zahvalio svakom policijskom službeniku i djeletniku Policijske uprave te rukovoditeljima bez čijeg truda i zalaganja nebismo ostvarivali ovako zapažene rezultate. Zahvalio se i cjelokupnoj lokalnoj zajednici i njenim institucijama s kojima godinama uspješno surađujemo.

Svoje obraćanje prisutnima načelnik Radibratović završio je čestitkom Dana policije svim policijskim službenicima naglasivši kako je sigurnost građana naš najvažniji zadatak i obaveza.

Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave Tonći Radibratović javno je pohvalio 15 policijskih službenika a to su: Marijana Bokun, Stijepo Kljunak, Slađan Dodig iz Policijske postaje Dubrovnik, Tonći Volarević iz Policijske postaje Ston, Robert Majnović i Tomislav Puškarić iz Policijske postaje Gruda, Ivan Barić iz Policijske postaje Korčula,Suzana Zovko iz Policijske postaje Metković, Antonio Rakušić iz Policijske postaje Ploče,Ivan Utovac i Matko Radić iz Postaje granične policije Metković, Ivica Maleš iz Postaje pomorske policije Dubrovnik i Nikola Orak, Dario Bajn i Marko Belec iz Postaje prometne policije Dubrovnik.

Obilježavanje Dana policije nastavlja se i na sam dan Sv. Mihovila, u četvrtak, 29. rujna, kada će se u Sportskoj dvorani u Dubrovniku održati malonogometni turnir i natjecanje u stolnom tenisu između ekipa ove Policijske uprave.

Istog dana, u crkvi sv. Mihajla u Lapadu, održat će se svečano misno slavlje s početkom u 10 sati.

Pročitajte još

STIGAO IZ ITALIJE Muškarac u izolaciji u OB Dubrovnik zbog sumnje na koronavirus

Dulist

ZBOG KORONAVIRUSA Ministarstvo predložilo zabranu posjeta domovima za starije i djecu

Dulist

ALH Nismo osjetili značajnije posljedice koronavirusa, ali su mjere zaštite pojačane

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija