Natrag
21.7.2018 04:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Plenković na Stradunu dao potporu Frankoviću i Dobroslaviću, evo tko je bio na druženju

1.6.2017 @ 18:26 Dulist Politika
50;50

Podijelite:

Premijer RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je u četvrtak u Dubrovniku izjavu jednog od čelnih ljudi Sberbanka Maksima Poletaeva o tome da ta banka više neće financirati Agrokor, rekavši kako izvanredni povjerenik pregovara s brojnim bankama te kako će se uskoro naći novo rješenje o kreditiranju.

Plenković je u Dubrovnik došao na druženju s građanima dati potporu kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Matu Frankoviću i kandidatu HDZ-a za župana dubrovačko-neretvanskog Nikoli Dobroslaviću, a tom prilikom je istaknuo kako će idući tjedan biti svečana ceremonija u Bruxellesu na kojoj će se službeno potvrditi da će Europska unija sufinancirati izgradnju Pelješkog mosta. Ustvrdio je kako su u toj priči ostala zapažena nastojanja i Mata Frankovića, ali i naročito župana Nikole Dobroslavića.
Upitan za komentar izjave prvog zamjenika predsjednika Uprave Sberbanka Maksima Poletaeva za Bloomberg o tome da ta banka više neće financirati Agrokor, Plenković je odgovorio kako povjerenik Ante Ramljak pregovara s brojnim bankama.
– Izvanredni povjerenik pregovara s nizom banaka, naći će se uskoro dogovor o novom kreditiranju i na taj način sve banke koje žele sudjelovati u tom procesu su dobrodošle – rekao je on.
Plenković je na pitanja vezana za imenovanja ministara, ali i eventualne parlamentarne izbore i preslagivanje većine u Hrvatskom saboru odgovorio kako će se o svemu oglasiti iza drugog kruga lokalnih izbora, a isti odgovor je dao upitan za komentar neslužbenih informacija da je postignut dogovor s HNS-om.
Upitan zašto je ministrica gospodarstva Martina Dalić otputovala u Rusiju, Plenković je odgovorio kako sudjeluje na velikom gospodarskom forumu na kojem će imati niz kontakata.

Franković: Golf ovisan o Studiji utjecaja na okoliš
Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković rekao je kako se projekt golfa na Srđu nikad neće dogoditi ako Studija utjecaja na okoliš pokaže da je on štetan.
– Vrlo je jasno, ako Studija pokaže da je projekt štetan za okoliš do njega nikada neće doći. Ako se pokaže da je prihvatljiv, dogodit će se u obliku u kojem je prihvatljiv – rekao je Franković.
Odgovarajući dalje na novinarska pitanja istaknuo je kako će u svom mandatu staviti naglasak na povlačenje sredstava iz EU fondova kako bi se riješila ključna infrastrukturna pitanja poput vodoopskrbe, kanalizacijske mreže i povećanja standarda u predškolskom odgoju i školstvu.
Franković je rekao i kako se Dubrovniku turizam trenutno događa te kako je nužno disperzirati broj kruzera kroz tjedan.

Dobroslavić: U smanjenju razlika potrebne i jedinice lokalne samouprave
Odgovarajući na novinarske upite kandidat HDZ-a za župana dubrovačko-neretvanskog Nikola Dobroslavić rekao je kako će kroz sljedeći mandat smanjiti velike razlike u standardu kroz najjužniju županiju, no naglasio je i kako je veliki dio posla na jedinicama lokalne samouprave.
– Mi imamo sveobuhvatan program koji pokriva cijelu županiju. Na svim područjima imamo temeljnu zadaću smanjivanja razlika. Imamo alate za to, ali jedinice lokalne samouprave moraju to pratiti – rekao je on.
Ustvrdio je kako današnja najava povjerenice za regionalnu politiku EK Corine Cretu, o skorom dovršetku internih procedura EK za sufinanciranje gradnje Pelješkog mosta, nije predizborna, već kako je riječ o kruni napora u povezivanju juga Hrvatske s ostatkom Republike Hrvatske.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana