Natrag
16.7.2018 18:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Planulo selo u Posatu, završeno snimanje ‘dubrovačkih scena’ Robin Hooda

6.3.2017 @ 19:58 Dulist dulist IN
47;47

Podijelite:

Scenom paljenja sela u Posatu u Dubrovniku je u ponedjeljak završeno snimanje ‘dubrovačkih scena’ filma ”Robin Hood: Origins”, a filmska ekipa već u utorak seli u Istru, a potom u Mađarsku gdje će se snimati do sredine svibnja.
Menadžer za lokacije tvrtke “Pakt media” Dean Tošović rekao je kako je scena paljenja izvedena specijalnim efektima te kako drvena građana nije zapravo zapaljena, a dodao je i kako su glumci, ali i produkcija bili oduševljeni Dubrovnikom.

– Snimalo se ukupno 12 dana, a bilo je angažirano oko 700 statista. U Dubrovnik je došlo 650 članova filmske ekipe, a snimali smo na Stradunu, u Posatu, na tvrđavi Bokar itd. Glumci, ali i produkcija oduševljena je gradom – rekao je Tošović koji nije mogao odgovoriti na pitanje koliko je novca ukupno potrošeno u Dubrovniku.
– Znam da su bila tri hotela puna, a ekipa sada seli u Istru. Snimanje se završava u Mađarskoj do sredine petog mjeseca – zaključio je.
Inače, snimanje ovog filma u kojem glavne uloge tumače Taron Egerton, Jamie Foxx i Jamie Dornan počelo je 20 veljače, a režiju potpisuje Otto Bathurst. Izvršni producent je E. Bennett Walsh, a među ostalim, film producira i Leonardo DiCaprio.
Ukupni budžet za ovaj film je 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna uložit će se u njegovu promociju. Uoči početka snimanja redatelj filma Otto Bathurst izjavio je na konferenciji za novinare, kojoj su nazočili i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar turizma Gari Cappelli, da je prije ‘otkrića Dubrovnika’ proveo tri mjeseca u Engleskoj bezuspješno tražeći grad koji bi mogao utjeloviti srednjovjekovni Nottingham.
Prema navodima iz produkcije, preostale kulise trebale bi se ukloniti s javnih površina do kraja ovog tjedna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana