Koronavirus u Hrvatskoj

FOTOGALERIJA/#OSTANIDOMA Građani se napokon pridržavaju uputa

FOTOGALERIJA/#OSTANIDOMA Građani se napokon pridržavaju uputa

Građani se napokon pridržavaju uputa koje je propisao civilni stožer. Prođirali smo za vas Uvalom Lapad, gruškim područjem, oko Pošte Lapad… Nema nikoga! Jedino koga smo sreli pripadnici su civilne zaštite te građani ispred butiga (koji se drže propisanih razmaka).

Još jednom čuvajte se i #ostanitedoma!

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u subotu je donio Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa koronavirusa, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke.

Nakon donošenja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, uvele su se puno strože kontrole.

U Hrvatskoj je 235 zaraženih koronavirusom, 29 više nego jučer.

Trenutno se ne znaju rezultati testova koji su poslani iz Dubrovnika za Zagreb. Inače, u potresom pogođenu metropolu poslano ukupno 35 uzoraka, dakle ukupno 102. Dodao je kako je sedam korisnika (dva hrvatska i pet stranih državljana) trenutno u kranteni, a u samoizolaciji ih je 423 ljudi te nije zabilježeno kršenje mjera.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist