Zanimljivosti

FOTOGALERIJA Nema te kiše koja bi zaustavila obožavatelje kamenica

Dani kamenica u Stonu, 23. ožujka 2014.

Usprkos kiši i južini, u Stonu su se danas okupili ljubitelji stonske kamenice.

Od Dubrovnika, Neretve pa do Japana skupili su se kako bi probali kamenice koje su upravo oko blagdana sv. Josipa najbolje. Urodom su ove godine zadovoljni i školjkari, a bez obzira na tmurno vrijeme ovaj afrodizijak izmamio je mnogima osmijehe na sita lica.
Kamenice od davnina sa sobom nose brojne legende, pa se tako kaže kako kamenica ima čarobnjačka svojstva, a često se nalazila na jelovnicima čak i austrijskih careva… Kamenice su jeli i najsiromašniji, častili bi se mesom ove cijenjene školjke… Cijela Europa znala je za njih! Najukusnija na svijetu je kamenica iz Malostonskog zaljeva, najčišćeg i najbistrijeg mora na svijetu. Za one koji ne znaju gastro stručnjaci spominju da je kamenice najbolje služiti svježe otvorene i začinjene limunovim sokom. Freške kamenice otvorimo i složimo na veliki pjat oko njih složimo limun koji smo izrezali u četiri dijela. Može se na pjat staviti kockice leda. Uz njih se obavezno jede skuri kruh. Kamenice se najbolje čuvaju tako da ih stavimo u veliku teću ali ispod njih krpu koju smo dobro smočili i na vrh teće stavimo istu takvu krpu. Tako kamenice mogu stati do sutra dan ali obavezno u hladu.

Pročitajte još

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija