Županija

FOTOGALERIJA Mali Stonjani upoznali se s radom žurnih službi

FOTOGALERIJA Mali Stonjani upoznali se s radom žurnih službi

Nakon što su početkom mjeseca educirali učenike u Konavlima, službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik ojačani predstavnicima žurnih službi, u četvrtak su u prostorijama škole održali prezentaciju na temu zaštite i spašavanja malim Stonjanima.

U suradnji s ravnateljem Osnovne škole Ston Mirkom Mamićem i ravnateljicom Dječjeg vrtića Ston Katarinom Vodopija, učenicima nižih razreda i predškolcima s područja Stona približena je uloga žurnih službi, korištenje broja 112, te su imali priliku naučiti kako u slučaju nesreće pomoći sebi i svojim prijateljima.

Na edukaciji je sudjelovalo 46 dječaka i djevojčica iz stonskog vrtića i 60 učenika nižih razreda osnovne škole, kako matične, tako i onih koji su za ovu prigodu došli iz obližnjih područnih škola.

Pored prezentacije koju Područni ured za zaštitu i spašavanje provodi u sklopu programa edukacije djece iz područja zaštite i spašavanja, djeci je bila posebno zanimljiva oprema i vještine koju su im demonstrirali pripadnici HGSS Stanice Orebić i njihov potražni pas Bepo.
Osim gorskih spašavatelja malim su se Stonjanima predstavili i zdravstveni djelatnici Zavoda za hitnu medicinu, vatrogasci DVD-a Ston i Putniković i predstavnik Policijske postaje Ston.

Uz važnost koju ovakve edukacije imaju za djecu, istovremeno su prilika za predstavnike različitih službi da se zajedno nađu i u jednoj opuštenijoj atmosferi dogovore daljnju suradnju.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist