Sport

FOTOGALERIJA Mali plivači PK Juga razvalili na međunarodnom natjecanju u Splitu

FOTOGALERIJA Mali plivači PK Juga razvalili na međunarodnom natjecanju u Splitu

U Splitu je u subotu i nedjelju 07. i 08. 05.’16 održan međunarodni plivački miting „Grdelini Sv. Duje“ koji je okupio 398 plivača i plivačica mlađih dobnih skupina iz 20 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Australije.

PK Jug predstavljalo je 34 člana, a osvojili su ukupno 19 medalja, od kojih 9 zlatnih, 5 srebrenih i 5 brončanih. Pojedinačno je osvojeno 13 medalja, a u štafetnim utrkama 6. Pojedinačne medalje osvojili su: Maro Šušić (četiri zlata), Vlaho Nenadić (zlato i dva srebra), Ivan Zeko (zlato i bronca), Bruno Đuho (bronca), te Katarina Benić (tri bronce).
U C kategoriji natjecali su se plivači i plivačice 2007. godišta na dionicama 25m.
Najuspješniji predstavnik Juga u toj kategoriji, kao i na cijelom natjecanju bio je Maro Šušić koji je osvojio četiri zlatne medalje u utrkama 25m delfin, 25m leđno, 25m prsno i 25m slobodno. Maro je u ukupnom poretku plivača dobivenim temeljem zbroja rezultata sve četiri tehnike bio najuspješniji plivač natjecanja za što je posebno nagrađen. Također, posebnim priznanjem organizatora nagrađen je za pobjedu u memorijalnoj utrci 25m delfin.
Na korak do postolja u istoj kategoriji ostao je Marko Vuletić zauzevši 4. mjesto na 25m prsno.
Muške štafete 2007. godišta odnijele su dvije pobjede. Štafeta 4x25m slobodno nastupila je u sastavu: Marin Zeko, Marko Vuletić, Maroje Lukić i Maro Šušić, a štafeta 4x25m mješovito u sastavu: Marin Zeko, Marko Vuletić, Maro Šušić i Lovro Brać.
Od djevojčica 2007. godišta najuspješnija predstavnica bila je Katarina Benić koja je osvojila tri brončane medalje u utrkama 25m delfin, 25m prsno i 25m slobodno. U ukupnom poretku plivačica na kraju natjecanja Katarina je zauzela treće mjesto.
Ženske štafete 4x25m slobodno i 4x25m mješovito bile su srebrene a nastupile su u sastavu: Patricija Maleš, Mara Morretti, Katarina Benić i Petra Rudinović.
U B kategoriji natjecali su se plivači i plivačice 2006. godišta na dionicama od 50m.
Vlaho Nenadić bio je najbolji Jugaš u B kategoriji osvojivši tri medalje. Bio je zlatni u utrci 50m slobodno, te srebreni u utrkama 50m leđno i 50m delfin. U ukupnom poretku plivača 2006. godišta Ivan je bio drugi.
Ivan Zeko doplivao je do zlata na 50m prsno, te bronce na 50m delfin. U ukupnom poretku plivača 2006. godišta Ivan je zauzeo treće mjesto.
Brončanu medalju u B kategoriji osvojio je Bruno Đuho u utrci 50m slobodno.
U štafetama 4×50 slobodno nastupali su plivači i plivačice 2005. i 2006. godišta. Jugova muška štafeta 4×50 mješovito bila je zlatna, a nastupili su u sastavu: Vlaho Nenadić, Ivan Zeko, Zvonimir Miloglav i Juraj Barčot, dok je Jugova muška štafeta 4×50 slobodno bila srebrena, a nastupili su u sastavu: Bruno Đuho, Vlaho Nenadić, Juraj Barčot i Nikola Benić.
Na natjecanju su nastupili i: Maroje Alamat, Ivan Babić, Paulo Brać, Stjepan Brajović, David Bubica, Tonka Bušković, Andrija Cetinić, Bruno Damić, Niko Jerinić, Matej Marinović, Filip Miletić, Ema Najcer, Nikola Pasković, Maroje Purin, Toni Šarić, Antonia Šurković, Lukša Tešanović, Damir Zubčević i Roko Sindik.
Jugaši su u Splitu nastupili pod stručnim vodstvom svojih trenera: Matiane Staničić, Joška Turka i Ivana Bilića.
Idući vikend (14. i 15.05.) Jug će na bazenu u Gružu biti domaćin međunarodnog plivačkog mitinga „Zlatni Orlando“. Nastupit će uzrasne kategorije seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta, a očekuju se prijave klubova iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Slovenije, Albanije i Srbije.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist