DuList IN

FOTOGALERIJA Loše vrijeme, ali dobra festa! Dan od kamenica u Malom Stonu

FOTOGALERIJA Loše vrijeme, ali dobra festa! Dan od kamenica u Malom Stonu

Iako je u svijetu popularniji dan sv. Patrika, danas je u Malom Stonu proslavljen sv. Josip – Dan očeva, ali i ‘start’ za sezonu uživanja u afrodizijaku kamenici, u ovom kraju cijenjenoj i nadaleko slavnoj morskoj deliciji.

Tako su se danas, unatoč nevremenu, u Malom Stonu ‘nanizali’ automobili, a gostiju je bilo – odsvukud. Impresionirani strani posjetitelji, domaći ljudi iz svih dijelova Hrvatske, naša čeljad, pa čak i vesele gospođe iz Mostara koje su nam zapjevale – sve je to danas bilo jedno veliko, veselo društvo koje je uživalo u najpopularnijem morskom plodu našeg kraja.

Najukusnija na svijetu je kamenica iz Malostonskog zaljeva, a mi smo se prisjetili i kako kamenice servirati… Gastro stručnjaci spominju da ih je najbolje služiti svježe otvorene i začinjene limunovim sokom. Freške kamenice otvorimo i složimo na veliki pjat oko njih složimo limun koji smo izrezali u četiri dijela. Može se na pjat staviti kockice leda. Uz njih se obavezno jede skuri kruh. Kamenice se najbolje čuvaju tako da ih stavimo u veliku teću ali ispod njih krpu koju smo dobro smočili i na vrh teće stavimo istu takvu krpu. Tako kamenice mogu stati do sutra dan ali obavezno u hladu. Doduše, ove danas nisu dugo stale… Jer su jako brzo ‘planule’!

Foto MNJ

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist