Grad

FOTOGALERIJA Kroz eko akcije, Valamar Riviera razvija svijest o važnosti očuvanja prirode

Nova akcija čišćenja podmorja u organizaciji Ronilačkog kluba Dubrovnik uz podršku Valamar Riviere održala se prošlog vikenda na području Solituda, a već sljedećeg vikenda slijedi nova akcija u Zatonu.

U ovoj hvalevrijednoj akciji sudjelovali su članovi RK Dubrovnik te djelatnici Čistoće d.o.o., a vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera i u ovoj je godini podržala rad RK Dubrovnik u okviru jednog od svojih devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Zeleni Valamar koji obuhvaća različite inicijative usmjerene zaštiti okoliša.

“Valamarova donacija za nas ima veliki značaj jer će Klubu poslužiti za daljnje djelovanje, izobrazbu članova i organizaciju daljnjih eko akcija na dubrovačkom području.”, izjavio je prigodom ove akcije Vlaho Radonić, tajnik-instruktor RK Dubrovnik.

Osim RK Dubrovnik, Valamar u ovoj godini u okviru istog programa društveno odgovornog poslovanja podržava i rad udruge Green Sea Safari koja ima jednu jedinu misiju – čišćenje izoliranih plaža, otoka i uvala od morskog otpada. Koncept je sljedeći: članovi Udruge zajedno s turistima i građanima obilaze uvale na području Dubrovačko-neretvanske županije i čiste ih od nakupljenog smeća. Akcije su besplatne za sve sudionike, a sredstva se osiguravaju članarinama i donacijama.

“Upravo iz tih razloga se zahvaljujemo Valamar Rivieri koja je kroz svoj program Zeleni Valamar prepoznala naš rad i svojom donacijom osigurala dio sredstava za naše provedene akcije čišćenja, kojih je od srpnja do listopada bilo četrdesetak.”, izjavila je dr.sc. Marlena Ćukteraš ispred udruge Green Sea Safari.

Pročitajte još

U Dubrovniku otvoren konzulat Ruske Federacije

Dulist

‘OD JEDNOG DO DRUGOG KRUŽNOG TOKA’ Zagužvalo prema Pošti Lapad

Dulist

Osniva se Dječji vrtić Pčelica, privremena ravnateljica Dijana Brkić Hadžikadunić

Dulist