Županija

FOTOGALERIJA Krenulo rušenje Hotela Plat, bageri lome ratom uništeni Ambasador

FOTOGALERIJA Krenulo rušenje Hotela Plat, bageri lome ratom uništeni Ambasador

Direktor Hotela Plat Pero Matić potvrdio je u srijedu kako se početkom ovog mjeseca krenulo s rušenjem ratom razrušenih hotelskih kapaciteta u Župi dubrovačkoj, te istaknuo kako je trenutno u tijeku građevinski zahvat na hotelu Ambasador.

U telefonskoj izjavi napomenuo je kako su htjeli iskoristiti lijepo vrijeme, te kako je svaki dan bitan ako žele uhvatiti sezonu 2018. godine s punim kapacitetima.
– Krenulo se s rušenjem početkom travnja, htjeli smo iskoristiti lijepo vrijeme. Svaki dan nam je bitan, a želimo uhvatiti sezonu i početkom 2018. godine imati spremne kapacitete. Trenutno se uklanja hotel Ambasador i od njega ćemo početi graditi. To je ujedno i najveći zahvat, a definitivno ćemo jedan dio priče riješiti u ovih 20 dana, a nastavak će biti 1. listopada s odlaskom zadnjih gostiju – rekao je Matić.
Dodao je kako će kapaciteti u funkciji, odnono 535 ležajeva ipak raditi ovu sezonu, te kako su u procesu ishodovanja svih potrebnih dozvola za gradnju.
Hotele Plat od Republike Hrvatske kupila je u svibnju 2015. godine tvrtka KHA četiri iza koje stoje koncern Agrokor, meksički hotelski lanac Karisma te jedan od najvećih svjetskih touroperatora TUI za 118 milijuna kuna.
Provedena su ukupno dva postupka prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica, a drugi Javni poziv za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju dionica je objavljen 17. studenog 2014. temeljem Odluke Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju. U roku za podnošenje pisama namjere za iskazivanjem interesa za kupnju dionica Društva pristiglo je tada 9 pisama namjere.
U postupku javnog prikupljanja ponuda za kupnju dionica društva Hotel Plat d.d. u obvezujućem krugu pristigla je ponuda društva KHA četiri d.o.o. za kupnju dionica u iznosu 118 milijuna kuna. Ponuđeni iznos za kupnju bio je 18 posto veći od početne cijene za kupnju 92,49 posto dionica, a na sjednici Upravnog vijeća CERP-a održanoj 12. ožujka 2015. godine prihvaćena je njihova obvezujuća ponuda. Time je društvo KHA četiri postalo novi vlasnik 92,49 posto temeljnog kapitala Hotela Plat, a ukupno u procesu restruktiranja i privatizacije Hotela Plat, Republika Hrvatska trebala bi uprihoditi 178 miljuna i 800 tisuća kuna.
Inače Hoteli Plat su samostalni hotelski kompleks smješten u mjestu Plat u Župi dubrovačkoj, a sastoji se od dva hotela, depandanse, šest vila i dva paviljona, od kojih su jedan hotel i šest vila (sve kategorizirano s tri zvjezdice) u uporabi. Ukupni smještajni kapacitet u komercijalnoj funkciji su 535 kreveta, dok je znatan kapacitet još uvijek izvan komercijalne funkcije – to su ratom devastirani, a neobnovljeni objekti – hotel Ambasador i dva paviljona (ukupno 853 kreveta izvan funkcije).

Pročitajte još

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist