Grad

FOTOGALERIJA Krenulo je! Evo kako izgleda prvi dan na gradilištu Studentskog doma

FOTOGALERIJA Krenulo je! Evo kako izgleda prvi dan na gradilištu Studentskog doma

Ove srijede, dok vi čitate svježe izdanje DuLista, kreću radovi na Studentskom domu Dubrovnik. Još djeluje nestvarno, zar ne? Konačno, Dubrovnik dobiva dom… No, svaki progres – projekt ima i svoje ‘ne tako dobre’ strane, a u ovom slučaju to su dugotrajni i naporni radovi koje će susjedi budućeg doma itekako morati trpjeti.

Neki će to podnijeti stoički – neki lakše, neki teže – a mi smo odlučili provjeriti kako će se snaći Božica i Ivica Devčić, koji se nalaze na samom rubu radova, ‘posred’ Čokolina.

O njihovoj priči više pročitajte u našem tiskanom izdanju – čekamo vas na kioscima – a mi ćemo vas podsjetiti na to da je ugovor o izgradnji doma, između rektora Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikše Buruma i predstavnika izvođača radova, zajednice ponuditelja Ing-Grad, Projektgradnja i Tromont, Srđana Jončića, potpisan još krajem lipnja.

Ugovor je ukupno vrijedan oko 216 milijuna kuna, a 151 milijun kuna je bespovratnih sredstava Europske unije u okviru operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’. Projekt su također sufinancirali Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Dubrovnik.

Dom će imati 254 smještajne jedinice, a završetak gradnje očekuje se za petnaest mjeseci, otvaranje tri mjeseca kasnije. Grad Dubrovnik dozvolio je radove u turističkoj sezoni, budući da je riječ o strateškom projektu.

Kako to izgleda danas na gradilištu, pogledajte u našoj fotogaleriji!

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović