Sport

FOTOGALERIJA Jug ‘razmontirao’ Partizana i prošao u finale

FOTOGALERIJA Jug 'razmontirao' Partizana i prošao u finale

Izvrsna obrana, raznovrstan napad, raspoloženi Bijač, dominacija u bazenu, jak plivački ritam – bio je to pravi recept Jugaša za razbijanje Partizana (3:1,6:3, 3:0, 6:0) u polufinalu Final Foura Regionalne lige u petak navečer u Gružu. U subotu će u finalu protiv Jadran HN imati priliku obraniti titulu prvaka.

Očekivalo se da će Jug CO imati puno problema s jedinom momčadi od koje je pretrpila poraz u Regionalnoj ligi ove sezone, ali meč u Gružu bio je sve suprotno od toga.

Prvi je na utakmici poveo Jug pogotkom Perronea s igračem više, a nakon Brazilčeve greške ‘Crno-beli’ poravnavaju preko Drašovića. Potom je Perrone ‘ispravio’ grešku pogodivši s krila za 2:1. Točnije, vratar Partizana zaustavio je loptu unutar vrata. Lijep pogodak zabio je zatim Garcia s desnog krila preko dvostrukog bloka (igrač više) za 3:1.

U drugoj četvrtini Vrlić pogađa za 4:1 iz kontranapada na dodavanje Perronea. Potom je Obradović izborio peterac na dodavanje Fatovića, a Perrone zabija svoj treći pogodak za 5:1. Drašović je s vanjske pozicije pogodio ispod ruke Bijača te smanjio na 5:2. Marković je vratio na +4 nakon što je uplivao i dobio loptu od Jokovića. Repanović potom smanjuje na 6:3, a s druge strane Garcia je sjajno pogodio na 7:3. Preplivao je svog čuvara te zabio u suprotni kut vratara Dobožanova. Na +5 Jugaši su stigli pogotkom Fatovića s igračem više na dodavanje Garcie, ali Repanović s vanjske pozicije zabija svoj drugi pogodak za 8:4. U tom trenutku Partizan je stao, a Jug ušao u seriju od čak deset pogodaka.

Najprije nakon peterca nad Lončarem Joković podiže na novih +5 te je branitelj naslova s tom prednosti otišao na odmor. Potom Jug treću četvrtinu otvara trećim pogotkom Garcie, iz kontranapada na sjajno dodavanje Perronea. Lončar se potom odlično oslobodio na sidrunu te povisio na 11:4, a na velikih +8 zabio Joković. Ivanković je skrivio peterac nad Lazićem, a Drašović pogodio stativu.

U posljednjoj četvrtini potpuni raspad sustava Partizana. Nakon dodavanja Garcie novi pogodak Vrlića, koji je potom izborio peterac (faul Jakšića), a Fatović je pogodio za 14:4. Benić potom postiže svoj prvi pogodak za +11, a Marković pliva kontru te ‘jedan na jedan’ s Dobožanovim pogađa za 16:4. U novoj kontri Juga Lončar zabija za 17:4, a potom s igračem više Macan zabija na dodavanje Ivankovića za konačnih 18:4.

U redovima Juga po 3 pogotka zabili su Perrone i Garcia, po 2 su dodali Fatović, Lončar, Joković, marković i Vrlić, a po 1 Macan i Benić. Vratar Bijač ubilježio je 10 obrana. Kod Partizana po 2 pogotka Drašovića i Repanovića, dok je mladi vratar Dobožanov uspio zaustaviti 7 šuteva Jugaša.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist