Natrag
20.4.2019 07:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA IZ NOVE GALERIJE Tko je sve bio na otvorenju ‘Luna+Sol’?

22.8.2014 @ 23:22 Dulist Kultura
24;24

Podijelite:

Galerija umjetnina Luna+Sol večeras se otvorila u Dubrovnik Palaceu uz predstavljanje izložbe renomiranog slovenskog umjetnika Jože Ciuhe, koja će ostati otvorena do 10. listopada.

Obzirom da Hotelom Dubrovnik Palace dominira art-koncepcija uređenja u kojem je izložen i stalni postav galerije s oko 1000 umjetnina najpoznatijih hrvatskih autora poput Ede Murtića, Dušana Džamonje, Jagode Buić, Romane Milutin Fabris, Armana Jeričevića i mnogih  drugih, nametnula se ideja o otvorenju Galerije. Naime, u suradnji Jadranskih luksuznih hotela i Terra Marique u jedinstvenom prostoru Hotela Dubrovnik Palace, s pogledom na Elafite, otvara se Galerija Luna+Sol, koja je osmišljena kao kulturni punkt s ciljem promocije umjetnosti kroz izložbe renomiranih hrvatskih i svjetskih umjetnika, ali i afirmaciju prepoznatih mladih talenata.

Cilj Galerije je prezentirati suvremenu umjetnost, sudjelovati u svjetskim kulturnim zbivanjima, te kroz interakciju s domaćim stanovništvom i mnogobrojnim inozemnim posjetiteljima  obogatiti kulturnu ponudu Dubrovnika. Galerija koja će biti otvorena za javnost od ožujka do kraja studenog, djelovat će kao multimedijalni prostor u kojem će se izlagati slike, skulpture, crteži, umjetničke fotografije i instalacije, te održavati izložbe.

Izložbom Jože Ciuhe “Igra bez početka i kraja”, kojom se i otvara Galerija Luna+Sol predstavili su se brojni radovi malih formata u tehnici akrila na platnu i crteža tušem i akrilom na papiru nastalih u trenucima umjetnikova predaha pri stvaranju djela velikih dimezija…

A tko je sve uživao u ovorenju novog umjetničkog ‘it’ mjesta u gradu, pogledajte u fotogaleriji Zvonimira Pandže!

 

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana