DuList IN

FOTOGALERIJA Ines Tričković se jazzom ‘spojila’ s publikom na Lokrumu

FOTOGALERIJA Ines Tričković se jazzom 'spojila' s publikom na Lokrumu

Dubrovačka jazz glazbenica s kineskom adresom Ines Tričković nastupila je u subotu navečer u prekrasnom ambijentu otoka Lokrum.

Kako je istaknula nakon koncerta u ruševinama benediktinskog samostana, na nastupu je dobila priliku spojiti se s publikom.
– Uvijek je fantastično biti na Lokrumu. Glazba i Lokrum su fenomenalan spoj. Ovaj prostor daje posebnu dimenziju interakcije s publikom. Mi se spajamo s njima – rekla je Tričković.
Istaknula je kako je posljednji put nastupala u rodnom gradu prije nekoliko godina zbog čega je večerašnja izvedba bila posebna.
– Na repertoaru su bile pjesme koje su obilježile 17 godina mog nastupanja i pjevanja. Izveli smo nešto s novog albuma, reperoar koji smo izveli u Carnegie Hallu u New Yorku u travnju, ali i nešto starijih pjesama – rekla je ona.

Uz Ines su večeras nastupili Julian Shore iz SAD-a, Alan Polzer i Joe Pandur te Shin Sakaino iz Japana, a osnova programa bila je ipak promocija njezinog drugog samostalnog jazz albuma ”Tales of Quiet Lands and Other Stories”.

Inače Tričković je prije dvije godine osvojila Porina za skladbu Lamento u kategoriji najbolje izvedbe jazz glazbe.
Njezin koncert otvorio je ciklus nastupa poznatih glazbenika na Lokrumu u organizaciji Javne ustanove Rezervat Lokrum.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović