Sport

VIDEO/FOTO Jug je prvak Europe!!!

VIDEO/FOTO Jug je prvak Europe!!!

Vaterpolisti dubrovačkog Jug Croatia osiguranje prvaci su Europe! U velikom finalu LEN Lige prvaka protiv Olympiakosa pobjedili su s 6:4 i zasluženo zasjeli na vrh Europe. Jugaši su ovu sezonu zaključili s četiri trofeja. Ovaj posljednji u nizu Grad je čekao dugih 10 godina! Ostvarilo se to u zemlji vaterpola, u Mađarskoj, u Budimpešti, Margit szigetu, na legendarnom bazenu Alfred Hajos!

Vratar i kapetan Juga Marko Bijač proglašen je za vratara turnira, jer je ukupno skupio 39 obrana u tri utakmice. Najbolji igrač (MVP) turnira je Jugov sjajni Brazilac Felipe Perrone!


Podigli su Jugaši pehar pobjednika i potrčali prema najvišoj tribini, prema Jugovim navijačima koji su sva tri dana nemilo trošili grla za svoje ljubimce, odnijeli su im najdražu ‘kantu’, koja je prelazila iz ruke u ruku navijača, grlila se i ljubila!

-Ovo je čudo. Ovo nitko nikad prije nas nije napravio. Osvojili smo titulu izvan Grada. Ovo je strašno i još nismo svjesni što smo napravili. Odigrali smo 150 posto, zasluženo slavili, ostavili smo srce u bazenu protiv ekipe koja cijelu sezonu nije izgubila utakmicu, to dovoljno govori – izjavio je nakon utakmice Jugov kapetan i vratar te najbolji vratar turnira Marko Bijač, koji je u ovoj sezoni učinio nešto što će trajno biti upisano zlatnim slovima u klupskoj povijesti. Podigao je čak četiri pokala onaj Kupa Hrvatske, Regionalne lige, prvenstva Hrvatske i u subotu navečer pobjednika Lige prvaka.

Ne treba posebno isticati kako je predsjednik Jakobušić još jednom ove sezone završio u bazenu, ovaj put ‘ktivac’ je bio najbolji Jugov stranac u povijesti ‘Santo’ Felipe Perrone! Potom su se svi našli nasred bazena i još jednom zapjevali u slavu kluba!

-Bilo je strašno. Cijeli turnir smo imali odličnu obranu, a znali smo da možemo zabiti puno golova. Znali smo da imamo šansu ako bude što manje golova. Primili smo samo četiri gola. Svi smo bili sjajni, ali Marko Bijač… On je bio najbolji! – rekao je nakon meča sjajni, ali i zadihani Katalonac Xavi Garcia, kojeg ćemo i dogodine gledati u kapici Juga.

-Totalno sam bez komentara, ovo je neopisivo. Nisam još svjestan. Ušli smo u klupsku povijest. Možda tek za koji dan budem svjestan – rekao je ovogodišnji povrtanik u Jug Hrvoje Benić, koji je na svoja leđa preuzeo ogroman teret. Potvrdio je svojim sjajnim igrama ove sezone Hrvoje zašto se ove godine vratio baš u matični klub.

-Odigrali smo vrhunsku obranu na čelu s Markom Bijačem. U napadu nismo neke stvari realizirati, ali smo primili samo četiri gola. Tri utakmice u tri dana, trebalo je to preživjeti – rekao nam je Jugov sidrun, Brazilac Josip Vrlić, grleći pehar pobjednika.

-Što reći nakon izgubljenog finala. Vrlo sam razočaran. Dobro smo startali meč, s dobrim ritmom, imali odlične šuteve, dobro se branili, ali na kraju nije sve pošlo kako smo planirali i izgubili smo – rekao je razočarani Grk, igrač Olympiakosa Giannis Fountoulis.

-Ovo je teško opisat. Ja nisam svjestan ničega. Toliko su ova tri dana bila naporna, ne znam kako su momci ovo uspjeli izdržati. Bili su fantastični u svakom pogledu, ispisali su novu stranicu povijesti kluba. Čestitam od srca. Ovo će teško itko ponoviti – izjavio je vidno emotivan pomoćni trener Juga Mile Smodlaka, koji je jedva birao riječi kako bi opisao trenutak trijumfa.

-Zadovoljan sam nastupom mog tima. Imali smo fantastičnu sezonu, igrali puno velikih utakmica, ali smo danas igrali s protivnikom koji se iznimno dobro branio i nismo mogli puno protiv njih. Zadržali su nas na samo 4 gola i to je odlučilo. Odlučivali su detalji, ovaj put ne nama na ruku. Ipak, moramo bit ponosno na učinjeno ove sezone -istaknuo je nakon utakmice trener Olympiakosa Theodoros Vlachos.

 

 

Tijek rezultata utakmice:

Prva četvrtina:

0:1 Mourikis na sidrunu dovodi Grke u vodstvo.

1:1 Obradović poravnava s igračem više.

 

Druga četvrtina:

1:2 Fountoulis dovodi Grke u vodstvo s igračem više.

2:2 Benić poravnava s igračem više.

3:2 Perrone dovodi Jug prvi put u vodstvo, nakon što je mladi Fatović sjajno izborio peterac.

 

Treća četvrtina:

3:3 Gounas izjednačava s igračem više.

4:3 Garcia sjajno zabija s igračem više.

 

Četvrta četvrtina:

4:4 Vlachopoulos na punu obranu poravnava.

5:4 Joković pogađa na punu obranu Grka.

6:4 Perrone zabija iz peterca!

 

 

Finale Final 6 LEN Lige prvaka
Jug CO – Olympiakos 6:4 (1:1, 2:1, 1:1, 2:1)
Budimpešta – bazen Alfred Hajos; Gledatelja: 7000; Suci Margeta (Slo) i Alexandrescu (Rum)
VK Jug CO: Bijač (10 obrana), Macan, Fatović, Lončar, Joković (1), Garcia (1), Ivanković, Vrlić, Perrone (2), Benić (1), Obradović (1), Popadić; Trener: Kobešćak
Olympiakos: Pavić (8 obrana), Mylonakis, Delakas, Gounas (1), Fountoulis (1), Smith, Pontikeas, Ntoskas, Mourikis (1), Kolomvos, Mallarach, Vlachopoulos (1), Galanopoulos; Trener: Vlachos
Igrač više: Jug CO (3/11); Olympiakos (2/10)
Peterci: Jug CO (1/1); Olympiakos (-/-)

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist