Grad

FOTOGALERIJA Dubrovčani se masovno odazvali na poziv Hrvatske vojske

Postrojavanje pričuvnih postrojbi Dubrovnik

Nakon prošlotjednog postrojavanja u Osijeku, i u Dubrovniku je danas održano postrojavanje pričuvnih postrojbi Hrvatske vojske.

Kako je istaknuo zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mate Ostović, glavna zadaća ovih sastava, u miru bit će ispomoć civilnog stanovništva.
-Jedna od temeljnih zadaća ovih postrojbi bit će pomoć civilnom stanovništu u otklanjanju posljedica elementarnih nepogoda i sličnih nesreća. Svjedoci ste ove godine bili koliko poplava smo imali i koliko je ljudstva trebalo angažirati da se otklone te posljedice – istaknuo je Ostović.
Nakon onog osječkog, ovo u Dubrovniku je drugo postrojavanje pričuvnih postrojbi još od Domovinskog rata. Nakon dugo vremena stvorili su se uvjeti za ponovno stvaranje vojnih pričuva, rekao je Ostović te dodao kako je procjena da bi u Hrvatskoj trebalo biti ukupno oko 20 tisuća rezervista. Trenutno su aktivne bojne postrojbe u Osijeku i Dubrovniku, a na jugu Hrvatske se danas na poziv odazvalo preko 90 posto vojnika.
-Od 651 pozvanog vojnog obveznika, odazvala su se 602 obveznika, a njih 30-ak je opravdalo svoj izostanak iz obiteljskih i drugih razloga – istaknuo je pak zapovjednik pričuvne pješačke bojne pukovnik Ante Fragić te dodao kako su ovolikim odazivom Dubrovčani pokazali kako su uvijek bili spremni braniti svoju državu, te kako su joj spremni i dalje pomoći kad god je to potrebno.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist