Natrag
22.2.2019 05:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Dubrovčani i gosti večeras su s Linđom proputovali Lijepom našom

20.6.2018 @ 21:39 Dulist Kultura
33;33

Podijelite:

Na jednom mjestu okupiti svu raskoš i ljepotu naše tradicije i bogate folklorne povijesti – nije lako i svakako je izazov. Toga su se ‘uhvatili’ naši FA Linđo, pripremajući poseban koncert na poklon građanima ove srijede u Palači Sponza.

‘S Linđom kroz Hrvatsku’ – što su obećali, to su i učinili, napravili đir Lijepom našom. Nastupili su Linđov orkestar, muška, ženska i mješovita klapa, te ženski zbor. Publika je uživala u tradicionalnim pjesmama i skladbama iz raznih krajeva Hrvatske.

Linđo je plesno-folklorni ansambl, ali i folklorni zbor istovremeno. Glazbenici Ansambla, osim tambura, sviraju klasična te brojna tradicijska glazbala; dvojnice, gajde, mih, sopele, lijericu, tamburu samicu… Stoga je uvijek posebna prilika čuti ih uživo, baš kao na ovom koncertu.

Kao posebnu poslasticu naši Linđovci pripremili su glazbene dijelove iz koreografije ‘Podravski svati’ koju će premijerno izvesti na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama, a za koju ih priprema priznati hrvatski etnokoreograf Andrija Ivančan.

MNJ

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana