Sport

FOTOGALERIJA Do svidanja Dynamo! Buon giorno Genova!

FOTOGALERIJA Do svidanja Dynamo! Buon giorno Genova!

Jug Croatia osiguranje plasirao se na završni turnir LEN Lige prvaka u talijanskoj Genovi nakon što je u srijedu navečer u Gružu u posljednjem kolu A skupine slavio protiv moskovskog Dynama s 15:10 (2:2, 4:2, 6:5, 3:1).

Prva četvrtina pokazala se kao početno ispitivanje snaga (2:2, Macan i Joković s jedne strane, a Lisunov i Rađen s druge), a početkom druge četvrtine u vodstvo dolaze gosti preko Subotića 2:3. Međutim, uslijedila je serija Jugaša, koji su preko Lončara (2), Lozine i Fatovića preokrenuli na 6:3. Do poluvremena je ruski sastav uspio smanjiti na 6:4, a strijelac je bio Shepelev.

Početkom treće četvrtine na gol Shepeleva nadovezali su se Koptsev i Pijetlović za novo izjednačenje – 6:6! Potom zabija Benić za 7:6, uzvraća Nagaev za 7:7, a onda je krenula nova serija domaćih: Benić, Fatović, Lozina i Joković odveli su Jug na 11:7. Do kraja treće četvrtine za ruskog prvaka zabijali su Bychkov i Pijetlović, a za Jug Fatović (12:9). U posljednjem periodu Rađen smanjuje na 12:10, a s druge strane sjajni Benić diže na nova tri gola razlike (13:10). Do kraja susreta Rašović s dva pogotka postavlja 15:10.

U redovima Juga Benić i Fatović zabili su po 3 pogotka, po 2 su dodali Lončar, Joković, Rašović i Lozina, a jednom je precizan bio Macan. Kod gostiju s po dva pogotka najraspoloženiji su bili Pijetlović i Rađen.

Protivnik Jugašima u četvrtfinalu Final 8-a bit će branitelj naslova prvaka Europe, mađarski Szolnok. Repriza lanjskog finala!

 

Parovi četvrtfinala Final 8 (7.6.):
Olympiakos – Spandau
Jug – Szolnok
Barceloneta – Eger
Pro Recco – Brescia

Parovi polufinala (8.6.):
Olympiakos/Spandau – Barceloneta/Eger
Jug/Szolnok – Pro Recco/Brescia

Finale se igra 9.6.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr