Kultura

FOTOGALERIJA Djeca izrađuju maske u muzeju Rupe

Izrada tradicionalnih maski u Rupama

U sklopu izložbe ‘Ludi bali i pazari’, na petak trinaesti održana je i nova radionica itzrade karnevalskih maski tehnikom kaširanog papira koju je vodila gospođa Tea Batinić uz kustose Dubrovačkih muzeja, Lanu Milošević Đerek i Ivicu Kipru te volontere iz Udruge DART.

Radionica je bila namijenjena djeci od 10 do 15 godina, a bila je ograničena na 12 sudionika.

-Nakon Strikomanove fotografije u kojoj je sudjelovao cijeli grad, djeca, odrasli i turisti, jer smo ove godine bili svi ‘pituri’, prebacili smo se u muzej Rupe gdje smo odlučili raditi drugu po redu radionicu izrade maski. Cilj je pokazati izradu djeci u tehnici papier mache, od samog početka do finalnog bojanj maske. Tu su i volonteri udruge DART, a treća radionica, planirana za srednjoškolce, će pokazati cijeli proces izrade od gline – od prototipa do gipsa za negativ iz kojeg se pak ponovo radi pozitiv. To je stara tehnika, te također i dugotrajna. Najlakše je poći u butigu i kupiti kinesku masku te se ne mučiti izradom. Međutim, ta izrada je jako smirujuća stvar koju ne može svatko činiti – ističe Batinić o radionicama.

 

Pročitajte još

U DVORU Jedinstvena glazbena večer miljenika festivalske publike

Dulist

PREDSTAVA O MENTALNOM ZDRAVLJU MLADIH ‘Marta i sedam strahova’ u nedjelju u Lazaretima

Dulist

‘PJESNIK MIRA, TOLERANCIJE I LJUBAVI’ Enes Kišević stiže u Galeriju Sebastijan

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija