Natrag
17.2.2019 13:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Djeca izrađuju maske u muzeju Rupe

13.2.2015 @ 16:44 Mia Njavro Kultura
9;9

Podijelite:

U sklopu izložbe ‘Ludi bali i pazari’, na petak trinaesti održana je i nova radionica itzrade karnevalskih maski tehnikom kaširanog papira koju je vodila gospođa Tea Batinić uz kustose Dubrovačkih muzeja, Lanu Milošević Đerek i Ivicu Kipru te volontere iz Udruge DART.

Radionica je bila namijenjena djeci od 10 do 15 godina, a bila je ograničena na 12 sudionika.

-Nakon Strikomanove fotografije u kojoj je sudjelovao cijeli grad, djeca, odrasli i turisti, jer smo ove godine bili svi ‘pituri’, prebacili smo se u muzej Rupe gdje smo odlučili raditi drugu po redu radionicu izrade maski. Cilj je pokazati izradu djeci u tehnici papier mache, od samog početka do finalnog bojanj maske. Tu su i volonteri udruge DART, a treća radionica, planirana za srednjoškolce, će pokazati cijeli proces izrade od gline – od prototipa do gipsa za negativ iz kojeg se pak ponovo radi pozitiv. To je stara tehnika, te također i dugotrajna. Najlakše je poći u butigu i kupiti kinesku masku te se ne mučiti izradom. Međutim, ta izrada je jako smirujuća stvar koju ne može svatko činiti – ističe Batinić o radionicama.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana