Aktualno

FOTOGALERIJA Dio zapadnog predziđa od Minčete do Pila otvoren za javnost

FOTOGALERIJA Dio zapadnog predziđa od Minčete do Pila otvoren za javnost

Obnovom vrlo vrijednog dijela zapadnog predziđa od Minčeta do bastiona Pile omogućili smo uvid u još jedan dio baštine, ali i rasterećenje zidina. S obzirom da je većim dijelom u hladovini, bit će je ugodno obilaziti – izjavio je na u srijedu navečer tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić na svečanosti otvaranja.

Obnova je trajala od studenog 2016. godine, a koštala je oko 2,5 milijuna kuna.

-Minčetu s rasvjetom smo obnovili lani, a ove godine smo stigli do kule od Pila. Još trebamo obnoviti dvije kule, Puncjelu i Bokar, pa bismo izašli na predio vrlo zanimljivog arheološkog lokaliteta Sveti Andrija – rekao je Orlić.

-DPDS je još jednom pokazao koliko je za Dubrovnik važna obnova spomeničke baštine. Ovo je još jedan dodatni turistički sadržaj u ponudi grada, a ujedno i primjer kako obnavljati spomeničku baštinu – izjavio je gradonačelnik Mato Franković.

-Zahvaljujem DPDS-u na uspješnoj suradnji nakon završetka svih nepotrebnih sukoba koji su vodili k netrpeljivosti i borbi za prevlast nad zidinama. Zidine su gradske, a njima zajednički upravljaju Grad Dubrovnik i DPDS, koji se sad skoncentrirao na svoj prioritet – obnovu baštine na području nekadašnje Dubrovačke Republike. Mi to prepoznajemo i potičemo, jer je nužno širiti sadržaj izvan Dubrovnika – rekao je Franković.

-Društvo nastavlja služiti gradu i građanima, javnom i općem interesu. I ovdje se DPDS potvrđuje kao afirmirani zaštitnik i obnovitelj dubrovačke povijesne baštine te kao jedan od najvećih investitora s kontinuitetom ulaganja u zaštitu i obnovu – izjavio je predsjednik Nadzornog odbora DPDS-a Zoran Zec.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist