Natrag
25.3.2019 15:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Dio zapadnog predziđa od Minčete do Pila otvoren za javnost

20.6.2018 @ 21:26 Dulist Aktualno
30;30

Podijelite:

Obnovom vrlo vrijednog dijela zapadnog predziđa od Minčeta do bastiona Pile omogućili smo uvid u još jedan dio baštine, ali i rasterećenje zidina. S obzirom da je većim dijelom u hladovini, bit će je ugodno obilaziti – izjavio je na u srijedu navečer tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić na svečanosti otvaranja.

Obnova je trajala od studenog 2016. godine, a koštala je oko 2,5 milijuna kuna.

-Minčetu s rasvjetom smo obnovili lani, a ove godine smo stigli do kule od Pila. Još trebamo obnoviti dvije kule, Puncjelu i Bokar, pa bismo izašli na predio vrlo zanimljivog arheološkog lokaliteta Sveti Andrija – rekao je Orlić.

-DPDS je još jednom pokazao koliko je za Dubrovnik važna obnova spomeničke baštine. Ovo je još jedan dodatni turistički sadržaj u ponudi grada, a ujedno i primjer kako obnavljati spomeničku baštinu – izjavio je gradonačelnik Mato Franković.

-Zahvaljujem DPDS-u na uspješnoj suradnji nakon završetka svih nepotrebnih sukoba koji su vodili k netrpeljivosti i borbi za prevlast nad zidinama. Zidine su gradske, a njima zajednički upravljaju Grad Dubrovnik i DPDS, koji se sad skoncentrirao na svoj prioritet – obnovu baštine na području nekadašnje Dubrovačke Republike. Mi to prepoznajemo i potičemo, jer je nužno širiti sadržaj izvan Dubrovnika – rekao je Franković.

-Društvo nastavlja služiti gradu i građanima, javnom i općem interesu. I ovdje se DPDS potvrđuje kao afirmirani zaštitnik i obnovitelj dubrovačke povijesne baštine te kao jedan od najvećih investitora s kontinuitetom ulaganja u zaštitu i obnovu – izjavio je predsjednik Nadzornog odbora DPDS-a Zoran Zec.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana