Županija

(FOTOGALERIJA) DAN OPĆINE KONAVLE Prvi put došao i Vlahušić na večeru!

(FOTOGALERIJA) DAN OPĆINE KONAVLE Prvi put došao i Vlahušić na večeru!

U športskoj dvorani na Grudi večeras je održana svečana sjednica povodom 22. obljetnice oslobođenja Općine Konavle.

Na sjednici su među ostalim nazočili gradonačelnik grada prijatelja Općine Pakraca, Davor Huška, zamjenica župana DN Marija Vučković, saborski zastupnik i predsjednik UHBDDR-a Zvonko Milas, Frano Matušić kao posebni izaslanik predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, i na opće iznenađenje dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, koji je poslije službenog dijela sjednice čak i ostao na prigodnom domjenku. Znači li to da se nazire kraj sage oko Libertasa teško je pretpostaviti, ali je u najmanju ruku pokazatelj kakvog takvog zaokreta u odnosima Grada Dubrovnika i Općine Konavle.
U pozdravnom govoru načelnik Općine Konavle Luka Korda osvrnuo se na nastup Dječjeg vrtića Konavle riječima ‘kamo sreće da sve ovo djece ostane u Konavlima’.
-Danas slavimo ono što su bili dani ponosa i slave. Najsretniji u životu sam bio 21. listopada 92′ i sve godine kasnije kada smo obnavljali Konavle. Danas nisam baš sretan, neizvjesna nam je budućnost. Znamo da onaj tko se zadužio u pravilu nije mogao vratiti svoje dugove i ostao je na kraju bez svega svoga. Mi danas slavimo, a već sutra skupljamo hranu za Vukovar. Braćo moja Vukovar je gladan. Pokažimo Zagrebu da mi odavde, s juga, možemo pomagati kad već neće oni – istaknuo je Korda, te se osvrnuo i na posljednja događanja oko prodaje hotela Albatros i Epidaurus i otpuštanja ljudi.
-Oni (Liburnia Riviera Hoteli) gaze preko mrtvih zbog kune. Nitko nije došao u Općinu kada su otpuštali 50 posto radne snage pitati što se i kako može napraviti. Bitan im je samo profit, ali morat će doći u Općinu sigurni budite kada se budu htjeli širiti – rekao je Korda.
-Ne volim čuti pesimizam, da je vladao pesimizam u Domovinskom ratu, Hrvatska ne bi bila slobodna. Nije više što južnije to tužnije, Grad Dubrovnik će pomoći Konavlima i susjednim općinama. Ako nemamo optimizam ništa se neće promijeniti. Ja sam pun optimizma – rekao je pak Vlahušić.
U ime župana DN okupljenima se obratila zamjenica Marija Vučković.
-Konavljani su u 22 godine obnovili sve što im je porušeno i zasadili sve što je popaljeno – rekla je među ostalim Vučković.
-Konavljane i Konavoke ne treba posebno paziti, njih samo treba pustiti na miru da rade i stvaraju –rekao je pak Frano Matušić.
Inače, ovogodišnji laureati su Tomislav Žanetić i KUD Čilipi, kojima je uručena godišnja nagrada Općine Konavle, dok je časna sestra Veronika Dunatov dobila zahvalnicu Konavala.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist