Kultura

VIDEO / FOTOGALERIJA Čarobnim koncertom u teatru počeli Dani frankofonije

VIDEO / FOTOGALERIJA Čarobnim koncertom u teatru počeli Dani frankofonije

Francuska alijansa Dubrovnik u suradnji s Kazalištem Marina Držića poklonila je ove subote Dubrovčanima koncert grupe JEF – ‘Brel Emotions’ kojim je u Dubrovniku započeo ovogodišnji program Dana frankofonije.

Bila je to glazbena večer povodom obilježavanja 40. obljetnice odlaska jednog od najpoznatijih i najvećih frankofonih šansonjera Jacquesa Brela.

Slaveći praznik frankofonije, Francuska alijansa Dubrovnik organizirat će tijekom ožujka niz događanja – predavanja, radionica, koncerata i filmskih projekcija kojima će Dubrovčanima nastojati približiti francuski jezik i kulturu. Za početak filmskog programa u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, već u nedjelju, 11. ožujka, u dvorani Visia prikazat će se francuska drama ‘Un beau soleil intérieur’. Početak projekcije je u 19 sati.

Na poklon sugrađanima, posebno djelatnicima u turizmu, Francuska alijansa Dubrovnik organizirat će besplatne jezične radionice od 12. do 16. ožujka u svom prostoru na adresi Don Frana Bulića 4.

U suradnji s Veleposlanstvom Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, u četvrtak 15. ožujka prikazat će se švicarski film ‘La vanité’ u dvorani Visia u 19 sati.

Predavanje namijenjeno srednjoškolcima i svim ljubiteljima francuske književnosti održat će prof. Boris Škifić na temu ‘Flaubert – kada lektira postane užitak’ u Narodnoj knjižnici Grad 16. ožujka s početkom u 18:30 sati.
Recital ‘FRANKOFONIJA’ koji će donijeti učeničke nastupe na francuskom jeziku održat će se u Kinu Sloboda 20. ožujka u 19 sati. Nastupit će učenici OŠ Lapad, OŠ Marin Getaldić, OŠ Cavtat i Francuske alijanse Dubrovnik.

U ovogodišnjem programu posebno se ističe koncert ‘Claude Debussy’ kojim se obilježava 100. godišnjica smrti velikog francuskog skladatelja, a na kojem će nastupiti Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz flautisticu Antoneu Gjaja-Kocković i pijanisticu Ivanu Jelača 23. ožujka u Galeriji Dulčić Masle Pulitika s početkom u 20 sati. Program se realizira u suradnji s udrugom Sve ostalo je glazba, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Umjetničkom galerijom Dubrovnik.

Projekcija francusko-marokanskog filma ‘Rock the Kasbah’ održat će se 23. ožujka u 19 sati u dvorani Visia, kada će u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Maroko u Republici Hrvatskoj biti organizirana i prigodna zakuska uz marokanske kolače i čaj od mente. Više informacija o ovogodišnjem programu Frankofonije može se pronaći na internetskoj stranici dubrovnik.alliance-francaise.hr.

Dani Frankofonije

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist