Županija

FOTO/BICIKLISTIČKA UTRKA Ivica Hanzijer i Ana Perković pobjednici Ćira

FOTO/BICIKLISTIČKA UTRKA Ivica Hanzijer i Ana Perković pobjednici Ćira

Ivica Hanzijer (10:01) i Ana Perković (23:57) u dječjoj kategoriji pobjednici su Biciklističke utrke Ćiro 2016. koja se ove subote vozila na biciklistiko-pješačkoj stazi Ćiro u Konavlima.

Vozilo se na kronometar, na dionici staze Mihanići – Vojski Do. Drugo mjesto pripalo je Goranu Boškoviću, dok je treći na cilj stigao Dragan Peručić. U dječjoj kategoriji drugi je bio Nikola Milišić, a treći Matej Marijanović.
Najboljima je nagrade uručio Frano Herendija, direktor Turističke zajednice Konavle, a organizatori se nadaju kako će utrka postati tradicionalna.
Inače, utrka je planirana aktivnost projekta “Bicikliranjem kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice ĆIRO”, koji se provodi od prosinca 2014. zajedno s partnerima iz BH. Nositelj projekta “ĆIRO” na razini uključenih hrvatskih partnera je Općina Konavle, a ostali hrvatski partneri su TZ Općine Konavle i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA.

Opći cilj projekta je doprinijeti povezivanju prekograničnog područja naše županije i Hercegovine putem uspostave nove zajedničke turističke ponude, a koja će imati ulogu svojevrsnog “muzeja na otvorenom” posvećenom prošlosti “Ćira”. U sklopu projekta, uz ostalo su financirani radovi  uređenja stare uskotračne željezničke trase kao biciklističko-pješačke staze koja je sada opremljena zaštitnim ogradama, odmaralištima te će uskoro biti označena i turističkom signalizacijom.

Pročitajte još

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist