Natrag
24.4.2019 12:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Znate li svoja potrošačka prava?

14.3.2018 @ 15:56 Dulist Aktualno
23;23

Podijelite:

Tjedan prava potrošača obilježio se danas i u Dubrovniku.

Naime, povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača u danima od 8. do 15. ožujka 2018. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira ‘Tjedan prava potrošača’ u Republici Hrvatskoj. Riječ je o događaju koji se odvija u još šest hrvatskih gradova: Čakovec, Slavonski Brod, Vinkovci, Pula, Zadar i Zagreb.

Uz današnju eduakciju gospodarstvenika o propisima iz područja zašite potrošača, na Stradunu se održalo i izravno informiranje građana o njihovim potrošačkim pravima.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je kako je ovo dobar primjer pristupanja u pitanju informiranja građana o njihovim potrošačkim pravima. Smatra kako je to potrebno u ‘ovoj šumi propisa i ponude’, ali i zbog nekad ‘problematične korektnosti ponuđača te trgovaca’.

– Treba zaštititi potrošača. Ono što plati, treba i dobiti – naglasio je župan.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je ‘podizanje svijesti potrošača o njihovima pravima izuzetno bitno’, najviše zbog digitalnog doba u kojem živimo i u kojem smo suočeni s brojnim prevarama.

Državna tajnica Ministarstva gospodarstvo, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman istaknula je kako se u izravnom kontaktu građanima pokušavaju približiti njihova potrošačka prava, na koje načine ih mogu realizirati, kako riješiti spor…

– Mislimo kako je ovaj izravan kontakt, neposredan izlazak pred građane Dubrovnika, dobar način njihovog upoznavanja sa svime što ih zanima – rekla je Mikuš Žigman.

Vrijedi dodati kako je ovo prvi put kako se na ovaj način organizira Tjedan prava potrošača te u suradnji s četrdesetak institucija na središnjoj i lokalnoj razini, uz pomoć regulatornih tijela, ali i necivilnih udruga.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana