Natrag
21.3.2019 00:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Znate li što je ‘gradeling’?

23.3.2014 @ 7:59 Dulist Zanimljivosti
8;8

Podijelite:

Ovaj vikend za planinare HPD SNIJEŽNICE je bio doista ‘popunjen’ usponima, predavanjima, utrkama.
Kako javljaju iz Društva dio planinara je pošao u avanturu Sjevernim Velebitom, dio na natjecateljsku utrku Imbertrek iznad Omiša dok je u sklopu planinarske škole treći dio planinara uspeo oblačnu Sniježnicu.
Vrh Sniježnice je bio obavijen prohladnim oblacima pa je nažalost izostalo uživanje u pogledu ali je zato pri povratku uz predavanja iz orijentacije i čvorologije cijeli uspon začinjen „gradelingom“. Svi polaznici planinarske škole su za sada uspješno svladali „gradeling“ tj pojeli su sve sa gradela. Gradelingu se pridružio i jedan vučjak iz sela koji uvijek neumorno prati planinare do vrha. Nastavak predavanja slijedi u nedjelju, u Konavoskom polju i u avanturističkom parku Cadmos Village kada će biti organizirano i natjecanje iz orijentacije.
Od nekoliko naših natjecatelja na Imbertreku najbolji rezultat ostvarila je Nikolina Đivanović.
Osvojila je treće mjesto na utrci u kategoriji 25 km. Imbertrek je planinarska utrka koja se održava iznad Omiša na Omiškoj Dinari i Poljičkoj planini. Tijekom festivala posjećuju se okolne planine, organiziraju se predavanja o ekološkim problemima, akcije čišćenja kao i atraktivne natjecateljske utrke.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana