Zanimljivosti

FOTO Znate li što je ‘gradeling’?

FOTO Znate li što je 'gradeling'?

Ovaj vikend za planinare HPD SNIJEŽNICE je bio doista ‘popunjen’ usponima, predavanjima, utrkama.
Kako javljaju iz Društva dio planinara je pošao u avanturu Sjevernim Velebitom, dio na natjecateljsku utrku Imbertrek iznad Omiša dok je u sklopu planinarske škole treći dio planinara uspeo oblačnu Sniježnicu.
Vrh Sniježnice je bio obavijen prohladnim oblacima pa je nažalost izostalo uživanje u pogledu ali je zato pri povratku uz predavanja iz orijentacije i čvorologije cijeli uspon začinjen „gradelingom“. Svi polaznici planinarske škole su za sada uspješno svladali „gradeling“ tj pojeli su sve sa gradela. Gradelingu se pridružio i jedan vučjak iz sela koji uvijek neumorno prati planinare do vrha. Nastavak predavanja slijedi u nedjelju, u Konavoskom polju i u avanturističkom parku Cadmos Village kada će biti organizirano i natjecanje iz orijentacije.
Od nekoliko naših natjecatelja na Imbertreku najbolji rezultat ostvarila je Nikolina Đivanović.
Osvojila je treće mjesto na utrci u kategoriji 25 km. Imbertrek je planinarska utrka koja se održava iznad Omiša na Omiškoj Dinari i Poljičkoj planini. Tijekom festivala posjećuju se okolne planine, organiziraju se predavanja o ekološkim problemima, akcije čišćenja kao i atraktivne natjecateljske utrke.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist