Zanimljivosti

FOTO Znate li što je ‘gradeling’?

Ovaj vikend za planinare HPD SNIJEŽNICE je bio doista ‘popunjen’ usponima, predavanjima, utrkama.
Kako javljaju iz Društva dio planinara je pošao u avanturu Sjevernim Velebitom, dio na natjecateljsku utrku Imbertrek iznad Omiša dok je u sklopu planinarske škole treći dio planinara uspeo oblačnu Sniježnicu.
Vrh Sniježnice je bio obavijen prohladnim oblacima pa je nažalost izostalo uživanje u pogledu ali je zato pri povratku uz predavanja iz orijentacije i čvorologije cijeli uspon začinjen „gradelingom“. Svi polaznici planinarske škole su za sada uspješno svladali „gradeling“ tj pojeli su sve sa gradela. Gradelingu se pridružio i jedan vučjak iz sela koji uvijek neumorno prati planinare do vrha. Nastavak predavanja slijedi u nedjelju, u Konavoskom polju i u avanturističkom parku Cadmos Village kada će biti organizirano i natjecanje iz orijentacije.
Od nekoliko naših natjecatelja na Imbertreku najbolji rezultat ostvarila je Nikolina Đivanović.
Osvojila je treće mjesto na utrci u kategoriji 25 km. Imbertrek je planinarska utrka koja se održava iznad Omiša na Omiškoj Dinari i Poljičkoj planini. Tijekom festivala posjećuju se okolne planine, organiziraju se predavanja o ekološkim problemima, akcije čišćenja kao i atraktivne natjecateljske utrke.

Pročitajte još

ANTE EREŠ Liječio je Tita i igrače Bayerna. Tek mu je 81. i radit će dok ga služe glava i ruke

Maria Prkut

KOMADIĆ RAJA ZA KOLEKCIONARE Na lapadskom buvljaku ‘okitite se’ medaljama i ordenima

Leona Rašica

DIVNA GESTA GIMNAZIJALACA Pomogli mališanima u Boliviji, evo kako su im uzvratili

Dulist