Sport

FOTO/ZLATNI ORLANDO 43 medalje Jugaša, Michel Brassard pobjednik kategorije

FOTO/ZLATNI ORLANDO 43 medalje Jugaša, Michel Brassard pobjednik kategorije

Međunarodno plivačko natjecanje ‘Zlatni Orlando’ ovog je vikenda u gruškom bazenu okupilo 140 natjecatelja Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Srbije i Srbije.

Natjecanje se održalo u dva dijela, a na programu je bilo ukupno 16 pojedinačnih disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji u kategorijama seniora, juniora i mlađih juniora. Jugaši su osvojili ukupno 43 medalje od kojih su 16 zlatnih, 10 srebrenih i 17 brončanih. Najuspješniji predstavnici Juga bili su Michel Brassard i Mario Šurković. Michel je osvojio ukupno 7 zlatnih medalja te odnio pobjedu u B kategoriji, dok je Mario osvojio ukupno 8 medalja od kojih 4 zlatne, 3 srebrne i 1 brončane.

Ukupni pobjenik u muškoj konkurenciji je Anton Lončar iz Mladosti, a u ženskoj njegova klupska kolegica Amina Kajtaz. U konkurenciji juniora najbolji u muškoj konkurenciji bio je Michel Brassard iz Juga, a u ženskoj Lorena Jerebić iz ZP. U kategoriji mlađih juniora pobjedu je odnio Franko Grgić iz Jadrana dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Klara Bošnjak iz Medveščaka.

PK Jug predstavljalo je ukupno 18 natjecatelja: Đivo Matović, Michel Brassard, Đivo Damić, Luka Đurović, Mario Šurković, Noa Miletić, Marko Baletin, Ana Lučić, Gracia Filipović, Adriana Marinović, Antonia Ljuban , Katarina Matović, Katarina Nenadić, Antonia Šurković, Tonka Bušković, Rafaela Škrabo, Katija Sessa, Karmen Fabris.

Sve rezultate prvog dana možete vidjeti ovdje, a rezultate drugog dana možete vidjeti ovdje.

Od prošle sezone miting kojemu je domaćin PK Jug, uvršten je u HPS-ov sustav natjecanja ‘Grand prix’ koji uključuje ukupno šest natjecanja koja se protežu tijekom cijele sezone.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist