Natrag
23.4.2019 22:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO ‘Živim život bez nasilja’

10.10.2013 @ 21:11 Nikša Miletić Zanimljivosti
13;13

Podijelite:

U sklopu preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ kojeg u Hrvatskoj zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), ovaj tjedan se u Dubrovniku održao niz aktivnosti usmjerenih na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

Tako su u četvrtak, 10. listopada, tijekom prijepodnevnih sati, u osnovnim školama „Marin Držić“ i „Ivan Gundulić“, održane interaktivne radionice na kojim su učenici mogli čuti gdje i kako mogu potražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, upoznati važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima.

U Kazalištu Marin Držića danas je održana tematska predstava, a potom i prigodni glazbeno-scenski program.

Radi se o kazališnoj predstavi „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ u režiji Zijaha Sokolovića koji je ujedno i UNDP-ev ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje. Ova je predstava dio projekta THE/ARTO, prvog sustavnog projekta edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj. Pokrenuli su ga poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović te glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Dražen Šivak.

Što je sve nasilje i kako ga prepoznati? Koji su mitovi o nasilju? Kako reći ne nasilju? – neka su od pitanja na koja ovaj kazališni komad daje odgovore.

Predstavi i glazbeno scenskom programu u Kazalištu Marin Držić prisustvovali su učenici osnovnih škola „Marin Držić“ i „Ivan Gundulić“, ravnatelji i stručne službe osnovnih škola  s područja grada Dubrovnika, predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i ostalih relevantnih institucija, zatim predstavnici Ravnateljstva policije, UNDP-a i PU dubrovačko-neretvanske.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana