Zanimljivosti

FOTO ‘Živim život bez nasilja’

FOTO 'Živim život bez nasilja'

U sklopu preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ kojeg u Hrvatskoj zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), ovaj tjedan se u Dubrovniku održao niz aktivnosti usmjerenih na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

Tako su u četvrtak, 10. listopada, tijekom prijepodnevnih sati, u osnovnim školama „Marin Držić“ i „Ivan Gundulić“, održane interaktivne radionice na kojim su učenici mogli čuti gdje i kako mogu potražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, upoznati važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima.

U Kazalištu Marin Držića danas je održana tematska predstava, a potom i prigodni glazbeno-scenski program.

Radi se o kazališnoj predstavi „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ u režiji Zijaha Sokolovića koji je ujedno i UNDP-ev ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje. Ova je predstava dio projekta THE/ARTO, prvog sustavnog projekta edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj. Pokrenuli su ga poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović te glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Dražen Šivak.

Što je sve nasilje i kako ga prepoznati? Koji su mitovi o nasilju? Kako reći ne nasilju? – neka su od pitanja na koja ovaj kazališni komad daje odgovore.

Predstavi i glazbeno scenskom programu u Kazalištu Marin Držić prisustvovali su učenici osnovnih škola „Marin Držić“ i „Ivan Gundulić“, ravnatelji i stručne službe osnovnih škola  s područja grada Dubrovnika, predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i ostalih relevantnih institucija, zatim predstavnici Ravnateljstva policije, UNDP-a i PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist