Natrag
19.2.2019 12:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO / ZBOG OSKVRNUĆA Ponovo blagoslovljena crkva svetog Ignacija

8.3.2018 @ 19:14 Dulist Aktualno
8;8

Podijelite:

Zbog oskvrnuća, naveo je biskup Mate Uzinić u svom pismu javnosti i vjernicima, u crkvi sv. Ignacija na Jezuitima nije bilo bogoslužja, već se ovoga četvrtka održao pokornički čin i ponovni blagoslov.

Podsjetimo, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u srijedu, 7. ožujka, dan nakon što su mediji objavili da je u crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku održano neprimjereno fotografiranje i snimanje gole ženske osobe, uputio je pismo svećenicima, redovnicima, redovnicama i svim vjernicima Dubrovačke biskupije u kojem ih obavještava kako, prema crkvenom zakonu, u toj crkvi nije dopušteno bogoslužje dok se ne učini naknada za ovaj čin pokorničkim obredom i ponovnim blagoslovom crkve.

– Polazeći od sablazni koje je izazvao čin oskvrnuća crkve sv. Ignacija u Dubrovniku, kao i od pretpostavke da je počinjeno s namjerom da povrijedi svetost crkve u kojoj se mi vjernici okupljano da bismo slavili euharistiju, držim da je, u skladu s kan. 1211 Zakonika kanonskog prava, u ovom slučaju riječ o teškom djelu zbog kojega u crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku u kojoj se ono dogodilo, nije dopušteno obavljati bogoslužje dok se uvreda ne nadoknadi pokorničkim obredom – zapisao je biskup.

Stoga se obred blagoslova održao večeras – u 17 sati euharistijskog klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a nakon toga slavila se misa te ponovo blagoslovila crkva. Biskup je u pozivu za ovaj četvrtak poruku uputio brojnim vjernicima, a oni su se odazvali u velikom broju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana